‘Türkiye oyun pazarında yerli motiflere özlem var’

Imagine Codes Kurucu Ortağı Hilal Metin, "Türk motiflerine yer vermek istiyoruz, özgün projeler yapmak istiyoruz. Türkiye’de oyun oynayan büyük bir kitle var ve bu kitle yerli motiflere özlem duyuyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİBEL SANCAKLI

İSTANBUL - Türkiye’de büyüklüğü 750 milyon TL’yi bulan oyun pazarında kullanıcı sayısı gün geçtikçe artıyor. Ancak hasılatın büyük bir kısmı oyunların çoğu ithal edildiğinden dolayı yurtdışına gidiyor. Dolayısıyla Türkiye oyun pazarında potansiyeli değerlendirmek adına devlet desteğine daha fazla ihtiyaç duyuluyor.

GameX 2017 Uluslararası Dijital Oyun ve Eğlence Fuarı’nın başlamasıyla birlikte yerli ve yabancı oyunlar, oyunseverlerle buluştu. Yerli yabancı birçok oyun fuara özel sürprizleri ve cazip fiyatıyla oyunseverleri bekliyor. Bu oyunlardan dikkat çeken ikisi yerli olmaları bakımından önem taşıyor. Birincisi fuarla eş zamanlı olarak kullanıcılara satışa sunulan Soldiers Of The Universe oyunu. 7 kişilik ekiple 7 ayda tamamen yerli bir oyun geliştiren ekibinden Rocwise Pazarlama Yöneticisi Halil Karabulut oyunlarının hikayesini şu sözlerle anlattı:

“Hikayemizin derininde Hakan Adlı karakterimiz babası şehit olduktan sonra babasının akıncı beylerindeki görevini öğrenir ve onun yerine geçer. Çünkü bu görev babadan oğula geçen bir görevdir. Hem babasının intikamını almak hem de Türkiye’nin bekasını sağlamak için terör örgütleriyle amansız bir mücadeleye girer. Hakan’ın yanında da kendi gibi 3 kişi daha vardır. Birlikte Cizre, Nusaybin, Cerablu ve Sultanahmet’te terör örgütlerine karşı operasyonlar gerçekleştirirler. Global fiyatı 9,99 dolar olan SoTU’nun Türkiye’ye özel fiyatı 20 TL olarak belirlendi. SoTU, çıkış haftasında dünya çapında 7,49 dolardan piyasaya sürülürken Türkiye’ye özel olarak yüzde 25 indirimle 15 TL’den satılıyor.”

"Ciddi bir potansiyel var"

Imagine Codes Kurucu Ortağı H. Hilal Metin de oyunlarında yerel motiflere yer vermek istediklerini söyledi. “Deliçeri” oyunuyla ilgili bilgi veren Metin şunları kaydetti:

“Oyunumuz 29 Mayıs 2017’de mobil marketlerde yerini aldı. Türk motiflerine yer vermek istiyoruz, özgün projeler yapmak istiyoruz. Apple Store’da fazlasıyla rağbet gördük, ürünlerimiz üç günde tükendi. Türkiye’de oyun oynayan büyük bir kitle var ve bu kitle yerli motiflere özlem duyuyor. Bizden bir motif görmeyi çok sevdiler. Yeni leveller ekleyeceğiz. Aynı zaman da 3 boyutlu bir Deliçeri oyunu yapmayı planlıyoruz. Türkiye’de oyun pazarında ciddi bir potansiyel var.”

"Hasılat ithalata kaptırılıyor"

Fuarda konuştuğumuz Türk oyun üreticileri devlet desteğinin önemli olduğunu vurguladılar. Oyun üreticileri aksi halde, önemli boyutlara ulaşan sektörde hasılatın ithalata kaptırılacağı görüşünde...