Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali açıldı

TAV İnşaat tarafından hayata geçirilen yeni iç hatlar terminali, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini kazanan Adnan Menderes Havalimanı terminali açıldı.

DHMİ tarafından 17 Kasım 2011'de yapılan ihale sonucunda 2032 sonuna kadar 610 milyon euro artı KDV karşılığında TAV tarafından işletilecek terminalin temeli, 15 Haziran 2012'de atılmıştı. TAV İnşaat tarafından hayata geçirilen yeni iç hatlar terminali, yaklaşık 200 bin metrekare kapalı alan büyüklüğüyle Türkiye'nin en büyük iç hatlar terminali olma özelliğini kazandı. Terminal, 64 check-in kontuarı, 40 asansör, 30 yürüyen merdiven, 66 metre yürüyen bant ve saatte 5 bin bagaj işleme kapasitesi ile 2 bin 537 araçlık kapalı ve 3 bin araçlık açık otoparka sahip bulunuyor.

Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatlar terminal binasının açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Türkiye'ye ve dünyaya açılan kapısı Adnan Menderes Havalimanı yeni iç hatları binasının hayırlı olmasını diledi.  
Havalimanının dış hatlar terminal binasının açılışını da 2006 yılında bizzat kendisinin yaptığını söyleyen Başbakan Erdoğan, yılda 20 milyon yolcu kapasitesi ile hizmet verecek terminal binasının İzmir'e yakışan ve İzmir'i temsil eden bir eser olduğunu ifade etti.

İzmir'e yakışanı yaptıklarını, laf yerine icraat ürettiklerini söyleyen Erdoğan, "Bizim iktidarımız bir huzur iktidarıdır bir mutluluk iktidarıdır bunu da eserlerimizle ortaya koyuyoruz" dedi.

Erdoğan, "Türkiye'nin, Balkanların, Ortadoğu'nun, Afrika'nın, Asya'nın yükselen yıldızı olmasından rahatsızlık duyanlar olduğunu biliyorum. Yaşanan olayların gerisindeki sebeplerden birisinin de bu olduğunu biliyorum. Kimse kusura bakmasın eğer bundan rahatsız oluyorlarsa biz onları rahatsız etmeye devam edeceğiz" dedi.

İstanbul'a 3. havalimanı 2017'ye kadar yapılacak

"Artık uzak diye bir kavram kalmadı ülkemizde" ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Havalimanlarıyla, bölünmüş yollarla, otoyollarla, hızlı tren hatlarıyla Türkiye'nin her yerini yakın hale getirdik. Şimdi İstanbul'da, 3. havalimanını yapıyoruz. Engellemek isteyen küresel güçler var, biliyoruz ama bütün engellemelere rağmen biz bu havalimanını yapacağız. Bütün engellemelere rağmen yapacağız. Orada artık yeni sistemi de devreye sokacağız, şatırlarla artık süratle şehir merkezine, 25 dakikada inişin bütün altyapısını da orada ortaya koyuyoruz. Bunu da başaracağız. Öyle veya böyle yurt içi ve yurt dışı, yurt içinde paralel yapı engellemeye çalışıyor. Ne ile? Orayı yüklenmiş olan müteahhit firmalara bakıyorsunuz fatura kesmeye çalışıyorlar. Faturalar ödenmeyince bu defa bunların önünü bir kısım paralel yargıyla kesmeye çalışıyorlar. Bunların vatanseverlik diye bir şeyleri yok, bunların milleti sevmek diye bir dertleri yok. Bunlar bu ülkenin kalkınmasının önünü nasıl keseriz, bunun gayreti içerisindeler. Yurt içinde, yurt dışında şu anda bunun çalışmasını yapıyor. Bütün bunlara rağmen biz bu engelleri aşa aşa Allah'ın izniyle İstanbul havalimanını da yapıp bitireceğiz. 2017 hedefimiz."

THY ve diğer hava yolu şirketleriyle vatandaşları istedikleri yerlere kolaylıkla ulaştıracaklarını, 3-4 gün içinde de İzmir'deki yeni terminal binasında şirketlerin çalışmalarına başlayacağını bildiren Erdoğan, "Bütün THY ve diğer şirketler burada çalışmaya başlayarak inanıyorum ki ülkemizin her yerine, yurt dışına rahatlıkla artık buradan dış hatlarda zaten devam ediyor, iç hatlarda da bu süreç başlamış olacak" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir