Türkiye'nin notu kasımda

Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins: "Türkiye'nin notuna dair değerlendirme önümüzdeki ay olabilir"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
İSTANBUL  - Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'yi değerlendirmek için kasım ayını işaret etti.
Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyenin bir basamak altındaki "BB " seviyesindeki notuna dair değerlendirmenin önümüzdeki ay olabileceğini söyledi.
Rawkins, Türkiye'nin kredi notunun yeniden değerlendirilmesine ilişkin, "Avrupa Birliği düzenlemeleri ülke kredi derecelendirmelerini en azından yıllık olarak yapmamızı gerektiriyor" dedi.
Bir sonraki değerlendirmenin ne zaman yapılacağına ilişkin olarak ise Rawkins "Türkiye en son Kasım 2011'de değerlendirmeye alınmıştı" bilgisini verdi.
Rawkins, dün Londra'da bir konferans sırasında yaptığı konuşmada da, Türkiye'nin kredi notunun gözden geçirilmesinin oldukça yakın olduğunu söylemişti.
Fitch'in Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerin ilişkin güncellemeye gidip gitmeyeceği sorusuna cevaben Rawkins, "Bizim şu anki Türkiye için büyüme projeksiyonlarımız hazirandan beri değişmedi" dedi. Fitch, haziran ayında yayınlanan raporunda, Türkiye ekonomisinin 2012 yılında yüzde 2,8, 2013 yıl sonundaysa yüzde 4,5 oranında büyüyeceği tahmininde bulunmuştu.
Fitch, en son Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilirin bir kademe altında olan BB seviyesinde, "durağan" görünümle bulunduruyor. Fitch geçen yıl kasım ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü "pozitif"ten "durağan"a indirmişti.
23 Ağustos'ta ise kuruluştan Türkiye ile ilgili yapılan yazılı açıklamada "Büyümenin potansiyele yaklaşması, enflasyonun hedefe doğru gerilemesi ve cari açığın daha sürdürülebilir seviyelere daralması kredi notunun BB 'dan BBB-'ye yükseltilmesine neden olabilir" ifadeleri yer almıştı.
Bu konularda ilginizi çekebilir