Türklerin yüzde 55'i pahalı ürünleri tercih ediyor

Nielsen'ın araştırmasına göre Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 55'i, bir ürünün daha pahalı olanını tercih ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası araştırma şirketi Nielsen'in hızlı tüketim ürünleri pazarı için yaptığı Global Premiumlaşma Araştırması’na göre, Türkiye'deki tüketicilerin yüzde 55'i, bir ürünün daha pahalısını satın almayı tercih ediyor. Bu sonuçlara göre Türkiye'deki tüketiciler Avrupalılardan ayrışırken, Asya/Pasifik tüketicileriyle benzeşiyor.

Araştırma sonuçlarına göre, ortalama fiyattan en az yüzde 20 daha yüksek maliyetli ürünler premium olarak tanımlanırken  tüketiciler kişisel bakım ya da içecek gibi gündelik ürünlerde de premium ürünlere yöneliyor.

Nielsen araştırmasın sonuçlarına göre, "premium ürün satın almak kendimi iyi hissettiriyor" diyenlerin oranı şöyle:

- Asya/Pasifik’te yüzde 55

- Avrupa’da yüzde 29

- Afrika/Orta Doğu’da yüzde 48

- Latin Amerika’da yüzde 28

- Kuzey Amerika’da yüzde 36

- Türkiye’de yüzde 55

Türkiye'nin durumu

Türkiye ve dünya genelindeki araştırma verilerini karşılaştıran Nielsen Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Didem Şekerel Erdoğan, “Dünya genelinde üstün stil veya tasarımı premium ürün özelliği olarak görenlerin oranı yüzde 38 iken, ülkemizde bu oran yüzde 43" dedi.

Ürünlerin fiyatının premium algısı üzerindeki etkisine de değinen Erdoğan, "Dünya genelinde tüketicilerin yüzde 31’i için ürünün pahalı olması premium olarak algılanması için yeterli" diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir