Turkmall, Libya'da 3 AVM için temel attı

Turkmall, Libya'nın başkenti Trablus'ta iki, Bingazi'de ise bir alışveriş merkezi yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Turkmall'un, Libya'nın başkenti Trablus'ta iki, Bingazi'de ise bir alışveriş merkezinin temelini aynı gün attığı bildirildi.

Turkmall'dan yapılan yazılı açıklamada, Libya'da modern ve yenilikçi alışveriş merkezleri geliştirmek amacıyla Libya hükümetinin Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu (ESDF) ile ortaklaşa "LibyaMall" ve "OYIA Turkmall" adlı iki proje firması kuran Turkmall'un, Trablus ve Bingazi'de kuracağı 3 alışveriş merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdiği kaydedildi.

Açıklamada, Libya'da "modern anlamda kurulacak ilk alışveriş ve yaşam merkezleri" olan Forum alışveriş ve yaşam merkezlerinin her birinin 100 bin metre kare alan üzerine kurulacağı, Forum alışveriş merkezlerinde 150'den fazla perakende mağazası, hipermarket, mobilya mağazası, güzellik merkezi, çocuklar ve yetişkinler için eğlence merkezi, kafe ve restoranların yanı sıra çok salonlu sinemaların yer alacağı, "kıtanın en büyük akvaryumunun açılacağı" belirtildi.

Turkmall'un, Libya'daki yatırımlarını yabancı ortakları Multi olmaksızın gerçekleştirdiği kaydedilen açıklamada, Turkmall'un ESDF ile ortaklaşa kurduğu "LibyaMall" ve "OYIA Turkmall"un, aynı zamanda "dünyanın bu bölgesindeki en büyük ticari yatırım amaçlı gayrimenkul fonu" olacağı, "LibyaMall" ve "OYIA Turkmall"un, Tunus'ta Forum Tunus ve Mısır'ın başkenti Kahire'de iki adet alışveriş merkezi daha açacağı bildirildi.

Libya'nın başkenti Trablus'un Hai Al Andalus bölgesinde kurulacak olan Forum Andalus'un temel atma törenine Libya Ekonomi ve Endüstri Bakanı Mohammad Al Hwaig, Trablus Belediye Başkanı Al Taeib Safey, Libya Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu (ESDF) Başkanı Dr. Hamed Hudeiri, Libya Yatırım ve Hizmet Şirketi Başkanı Hussein Mohammad Al Khalifa, LibyaMall Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Milad Al Taher, Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, Turkmall ve LibyaTurkmall'un Murahhas Azası Levent Eyüboğlu'nun katıldığı bildirildi.

Törende Trablus'un Gips bölgesinde açılacak olan Forum Oyia ile Bingazi'de inşa edilecek olan Forum Bingazi'nin de temsili olarak temellerinin atıldığı belirtildi.

Törende konuşan Turkmall Yönetim Kurulu Başkanı Hans Otto Nagel, "Türkiye'de 15 yıl önce yaptığımızın aynısını Libya'da gerçekleştireceğiz. Turkmall ve ESDF yaratacağı ortak sinerji ile dünyada yepyeni bir çığır açacak" ifadesini kullandı.

Turkmall'un ortaklarından Levent Eyüboğlu da Libya'nın çok üzerinde durdukları bir pazar olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Libya'da daha iyi bir yaşam kalitesi için harekete geçtik. Yatırımlarla ülkeye istihdam sağlayacağız, ülke ekonomisine katkıda bulunacağız. Libya'ya yatırımcı olarak gitmemiz, Türk perakendecileri için de önemli bir fırsat olacak. Libya bakir bir pazar. Hiç alışveriş merkezi yok. Orada perakende daha yeni başlıyor ve Türk perakendecisine çok yer var. Libya, İstanbul'dan sadece 2,5 saat uzakta. Türk perakendecisine gerçekten kucak açmış durumda. Suriye ve İran gibi ülkelerde de Türk perakendecisine pazar açmak için uğraşıyoruz."