Tütün ve alkol için ayrı belge gerekecek

Tütün mamulü ve alkollü içki toptan veya perakende satışını yapmak isteyen satıcıların, her ikisi için ayrı ayrı satış belgesi almaları isteniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tütün mamulü ve alkollü içki toptan veya perakende satışını yapmak isteyen satıcıların, 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren, her iki satış yetkisi için tütün mamulü ve alkollü içki olarak ayrı ayrı satış belgesi almaları gerekecek. 

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (TAPDK) "Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Buna göre, daha önce tütün mamulü ve alkollü içki toptan veya perakende satış belgesi ile hem tütün mamulü hem de alkollü içki satışı aynı belge ile yapılırken 1 Ocak 2014 tarihinden sonra söz konusu ürünlerin satışı için ayrı ayrı satış belgesi alınması zorunlu olacak.  

1 Ocak 2014 tarihinden önce tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satışını birlikte yapan ve bu yönde tütün mamulü ve alkollü içki toptan veya perakende satış belgesine haiz satıcıların, mevcut belgelerini 1 Ocak-30 Haziran 2014 tarihleri arasında yetkili mercilere teslim etmeleri ve faaliyet konularına göre ayrı satış belgesi almaları gerekiyor. Bu zorunluluğa uymayan satıcıların satış belgeleri için 2015 yılı süre uzatım işlemleri gerçekleştirilmeyecek.  

Bu konularda ilginizi çekebilir