Ulusal Kalite Ödülleri sahiplerini buldu

Aksa, Siemens, Borusan ve İDO da ödül aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 17. Ulusal Kalite Kongresi çerçevesinde düzenlenen "Ulusal Kalite Ödülleri", Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayındaki törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Ulusal Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Durman, Türkiye'de ilk olarak 1992'de verilmesine başlanılan Ulusal Kalite Ödülünün, TÜSİAD ve Türkiye Kalite Derneğinin (KalDer) ortak çalışmasıyla ortaya çıktığını söyledi.

Ödül kapsamına 2001'de kamu kurumlarının, 2002'de de sivil toplum kuruluşlarının eklendiğini belirten Durman, geçen 16 yıl içinde toplam 206 kuruluşun ödüller için başvurduğunu, 18'i büyük ödül olmak üzere toplam 51 ödül verildiğini anlattı.

Gecede, Şanlıurfa Belediyesi ve Sakarya Üniversitesinin de aralarında olduğu, başarılı bulunan kurum ve kuruluşlara "Mükemmellikte Yetkinlik" belgelerini, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kaylan sundu.

Gecede "Büyük Ölçekli İşletmeler" kategorisinde Aksa Akrilik Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş, "Büyük Ölçekli İşletmeler Operasyonel Birim" kategorisinde de Siemens Sanayi ve Ticaret A.Ş Sağlık Sektörü, "Ulusal Kalite Büyük Ödülü"ne değer görüldü.

"Büyük Ölçekli İşletmeler" kategorisinde "Başarı Ödülleri" ise Borusan Lojistik A.Ş ve İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş'ye layık görüldü. 

Gecede, "Mükemmellikte Kararlılık" belgesi almaya hak kazanan Aras Kargo, Beyoğlu Belediyesi ve Dicle Üniversitesinin de aralarında bulunduğu kurum ve kuruluşlara belgeleri, KalDer Genel Sekreteri Aydın Kosova tarafından verildi.