Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı açıldı

Bugün açılan Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı'nda 16 ülkeden 190'ın üzerinde katılımcı yer aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUTTALİP AKKUŞ

K.MARAŞ - Tekstil sektörünün Türkiye’deki en önemli merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş, 3. kez gerçekleşen Uluslararası Tekstil Makinaları Fuarı (KTM) ile bir kez daha ulusal ve uluslararası boyutta tekstil sektörünün temsilcilerini buluşturdu.

Bu yıl da İtalya, Almanya, Fransa, Belçika ve İsviçre başta olmak üzere, 16 ülkeden 190’nı aşkın katılımcı ile birlikte açılışı yapılan KTM, 3 gün boyunca önemli teknolojilere ev sahipliği yapacak.

Fuarın açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, fuarın ABD’den Çin’e, İtalya’dan Japonya’ya, Fransa’dan Hindistan’a yüzlerce tekstil makinesi üreticisinin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Zabun, “Bu dev organizasyonla, sektörün dünya devlerini burada ağırlamak bizi hem cesaretlendirmekte hem de tekstil sektöründe daha başarılı yatırımlara imza atmak adına bizleri teşvik etmekte. Kentimiz bundan sonra; üretim için sergilediği performansa ilave olarak, Ar-Ge, moda ve tasarım konusunda da başarılı bir grafikle, küresel ticarette daha güçlü bir aktör haline gelecektir” dedi.

DÜNYA, standı ile iş dünyasını yalnız bırakmadı

Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara DÜNYA da katıldı. DÜNYA Gazetesi Kahramanmaraş Temsilcisi Ali Eskalen standa, OSB Başkanı Abdullah Çinkay, KASİAD Başkanı Ali Arpasatan başta olmak üzere çok sayıda sanayiciyi ağırladı.