Umutlar, son çeyreğe kaldı

Sanayi üretimindeki düşüş hız kesti. Kriz sonrası iki haneli küçülme yaşayan sanayi üretimindeki kan kaybı temmuzda tek haneye indi: Yüzde 9.2. Sanayici ve hükümet toparlanma için son çeyreği işaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Naki BAKIR

İSTANBUL - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı sanayi üretimi verilerini açıkladı. Buna göre sanayi üretimi bu yılın temmuz ayında geçen yıla göre yüzde 9.2 düzeyinde geriledi. Ancak son 8 ayın en yüksek düzeyine ulaşan sanayi üretimi,haziran ayına göre yüzde 0.9 oranında artış gösterdi. Kağıt, kimyasal maddeler, radyo-TV, haberleşme cihazları, tıbbi optik hassas cihazlar, mobilya ve madencilik sektörlerinde üretim kriz öncesi seviyeye döndü.

Ancak imalat sanayii üretimi, haziranın da altında kaldı. Bu durum, krizin sanayi üzerindeki etkisinin hâlâ büyük oranda hissedildiğini ortaya koydu. Sanayiciler toparlanmanın yılın son çeyreği itibariyle başlayacağını umut ettiklerini söyledi. Sanayi Bakanı Nihat Ergün'den de benzer açıklama geldi. Ergün, "Sanayimizde çarklar, 2009'un son çeyreğinden itibaren daha istikrarlı dönmeye başlayacaktır" dedi.

Haberin ayrıntıları bugünkü Dünya Gazetesi'nde...