Üniversiteli girişimcilerden sesli haber okuyan uygulama

Sese olan ilgileri nedeniyle Eron Medya prodüksiyon şirketini açan üniversiteli gençler, şimdi haberleri sesli biçimde okuyacak bir uygulama geliştiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURAKHAN VAROL / İSTANBUL

Halen İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Radyo Televizyon eğitimi alan 21 yaşındaki genç girişimciler Onur Tazıcı ve Anıl Aydoğdu, kurucu ortakları Ertan Bayrak ile Eron Medya’yı hayata geçirdi.

Belirlenen gazete haberleri ve köşe yazılarını sese çevirerek bir uygulama geliştirdiklerini açıklayan şirketin kurucu ortaklarından Onur Tazıcı, “Bu sayede okur-yazar olmayan, her hangi bir engeli bulunan veya otobüste yolculukta insanlar kulaklıklarını takarak gündemdeki haberlerden haberdar olabilir” diyor. 

Eron Medya ses, video ve post prodüksiyonu alanlarında hizmet veriyor. Müşteri potansiyeli olarak kurumsal firmaları ve müzisyenleri hedef alan şirket, tanıtım filmleri, dublaj ve miks seslerinin düzenlenmesini sağlıyor. Tazıcı, Eron Medya olarak 30’a yakın projeyi tamamladıklarını belirtti. 40’ya yakın seslendirmen ile çalıştıklarını söyleyen Tazıcı sadece Türkçe değil, İngilizce, Arapça, Rusça, Fransızca ve Almanca dillerinde hizmet verebildiklerini de belirtti.