Vakıfbank 569 milyon YTL kar etti

Bankanın aktif büyüklüğü 2007 sonuna göre % 18 artışla 50 milyar YTL oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vakıfbank yılın 9 aylık döneminde 568,6 milyon YTL net kar elde etti.

Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, global finansal sorunların artarak devam ettiği olumsuz konjonktüre karşın Vakıfbank'ın, "gerçek" bankacılık faaliyetlerindeki başarılı performansını yılın üçüncü çeyreğinde de sürdürdüğünü belirtti.

Karaman, bankanın aktif büyüklüğünün 2007 sonuna göre yüzde 18 artışla 50 milyar YTL'ye ulaştığını, kredilerin yüzde 28'lik artışla 30,1 milyar YTL, toplam mevduatın ise sektör ortalamasının "oldukça üzerindeki" yüzde 24'lük artışla 35,9 milyar YTL olduğunu kaydetti.

2008 yılı üçüncü çeyreğinin, geleceğin Vakıfbank'ını oluşturmak için yatırımlarını hızlandırdıklarını bir dönem olduğunu belirten Karaman, bu dönemde kurumsal kimliklerini yenilediklerini, kredi kartlarındaki yapılanmalarını tamamladıklarını ve ulaşım kartı projelerinin Antalya Antkart ile hayata geçmeye başladığını bildirdi.

Şube sayısını geçen yıldan bugüne kadar açtıkları 80 şube ile 521'e, personel sayısını da yaklaşık bin kişilik artışla 9 bin 600'e yükselttiklerini kaydeden Karaman, "Bu çeyrekte başladığımız bireysel bankacılık odaklı küçük şube formatımız pratik şubelerin sayısını artırmaya devam edeceğiz. Bilançomuz kredi ağırlıklı büyürken aktif kalitemizde bozulma yaşanmamıştır. Takipteki kredilerin toplam kredilere oranı 2007'nin üçüncü çeyreğinde yüzde 5,2 iken 2008 yılı üçüncü çeyreği sonunda yüzde 4,2'ye gerilemiştir" ifadesini kullandı.

Kredilerin mevduata dönüşüm oranının yüzde 84 olduğu "güçlü" bilançolarında, öz kaynaklarının geçen çeyreğe göre yüzde 4,9 arttığını belirten Karaman, şunları kaydetti:

"Reel sektöre verdiğimiz güçlü destek sürmektedir. Nakdi kredilerin toplam aktiflerdeki payı geçtiğimiz yıl yüzde 52 iken bu yıl yüzde 60'a yükselmiştir. Ülke ekonomisine sağladığımız nakdi ve gayri nakdi kredi toplamı 37,7 milyar YTL'ye ulaşmıştır. Vakıfbank güçlü mali yapısı ve yüksek likiditesiyle reel sektörü fonlamaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edecektir. Seçici büyüme politikamız ve verimlilik odaklı bankacılık anlayışımızla, yüksek likiditemizi koruyarak karlılığımızı artırmayı amaçlıyoruz."