VeriFone Türkiye'den yoksullukla mücadeleye destek

Türkiye Grameen Mikrokredi Programı, VeriFone'un da katkılarıyla ülke genelinde 21 il ve 25 şubede hayata geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

  

İSTANBUL - VeriFone Türkiye, halen Türkiye dahil 175 ülkede uygulanan ve yaklaşık 135 milyon yoksula ve ailelerine gelir imkanı sağlayan mikrokredi projesine destek oldu. Güvenli elektronik ödeme çözümleri alanında faaliyet gösteren VeriFone, projenin Türkiye ayağını yürüten Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'na (TİSVA) POS cihazları ve teknik destek malzemesi konusunda yardımda bulundu. Türkiye Grameen Mikrokredi Programı, VeriFone'un da katkılarıyla ülke genelinde 21 il ve 25 şubede hayata geçirildi.

10.000'nci üye kabul edildi

Türkiye Grameen Mikrokredi Programı çerçevesinde, "10.000'nci Grameen Mikrokredi Üyesi Kabul Töreni”, Ankara'da Yeni Başbakanlık Binası Konferans Salonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. VeriFone Türkiye'yi temsilen Ayhan Erdoğan katıldı. 

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, düzenlenen törende yaptığı konuşmada VeriFone'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Akgül, "VeriFone olarak Türkiye'de Grameen Mikrokredi uygulamasına inandınız. Grameen Mikrokredi büyüdü ve şimdi Türkiye genelinde 10 bininci üyeye ulaştı. Yoksullar adına size teşekkür ederiz” diye konuştu.

Dünyanın en önemli yoksulluğu azaltma stratejilerinden biri haline gelen mikrokredi uygulaması; öncüsü Prof. Dr. Muhammed Yunus'a ve yöneticiliğini yaptığı sadece yoksullara kredi veren Grameen Bankası'na 2006 yılında "Nobel Barış Ödülü" kazandırdı.