Vize muafiyeti başlıyor

Türkiye ile Endonezya arasında imzalanan anlaşma gereği diplomatik ve hizmet pasaportu sahiplerine vize muafiyeti 5 Ocak'ta başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
 
ANKARA - Türkiye ile Endonezya arasında diplomatik ve hizmet pasaportu sahiplerine vize muafiyeti uygulaması yarın başlayacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 5 Nisan 2011 tarihinde Cakarta'da imzalanan, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Endonezya Cumhuriyeti Hükümeti arasında diplomatik ve hizmet pasaportu hamilleri için vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasına dair anlaşmanın yarın yürürlüğe gireceği hatırlatıldı.
Anlaşmaya göre, birbirlerinin ülkesine girmeden önce en az 6 ay geçerliğe sahip diplomatik ve hizmet pasaport hamili her iki ülke vatandaşları, birbirlerinin ülkesine giriş yaptıkları tarihten itibaren 180 gün içerisinde toplam 90 günü aşmamak kaydıyla her giriş için 30 günü geçmeyen turistik amaçlı seyahatleri vizeden muaf tutulacak.
Açıklamada, vize muafiyeti kapsamı dışında kalan çalışma, öğrenim, eğitim, araştırma, aile birleşimi ve uzun süreli ikamet (30 günden fazla) gibi özel amaçlı seyahatleri, ilgili ülkenin dış temsilciliklerinden alınacak "Özel Meşruhatlı Vize" uygulamasına tabi tutulacağı bildirildi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir