Vodafone, selden zarar gören 15 okulun onarımı için bağış yaptı

Vodafone Vakfı, Küçükçekmece'deki 15 okul için 500 bin TL bağış yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Vodafone Vakfı, Küçükçekmece'de selden zarar gören 15 okulun onarımı için 500 bin TL bağış yaptı.

Küçükçekmece'deki Vahdettin Hoca İlköğretim Okulu'nda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Türkiye Vodafone Vakfı'nın kuruluş amaçları doğrultusunda, Küçükçekmece bölgesindeki okulların eğitimlerinin kesintisiz devam etmesi için toplumsal sorumluluk duygusuyla önemli bir karar aldığını belirtti.

Vakfın, Küçükçekmece bölgesinde selden etkilenen 15 okulun onarımı için 500 bin TL tutarında katkı sağladığını dile getiren Kaya, bu bağışla Vodafone yöneticilerinin çok güzel ve anlamlı bir toplumsal dayanışma örneğini sergilediklerini kaydetti.

Ülke genelinde başlatılan eğitim seferberliği kapsamında İstanbul'da 426 protokol imzalandığını, bunlardan 207'sinin inşaatının tamamlanarak 4 bin 373 dersliğin eğitim hizmetine sunulduğunu anlatan Kaya, yapımı devam eden 55 okul bulunduğunu söyledi.

"Hibe toplamı 5 milyon TL'yi buldu"

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da 9 Eylül 2009 tarihinde İstanbul'da yaşanan sel felaketinden eğitim kurumlarının da zarar gördüğünü ve sosyal sorumluluk bilinciyle selin açtığı yaraları hızla sarmak için İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı ile el ele verdiklerini kaydetti.

Küçükçekmece'de selden zarar gören tüm okulların onarılarak tekrar eğitime döndürülmesi amacıyla Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla 500 bin TL'lik bağışla destekte bulunduklarını ifade eden Timuray, bu bağışın bölgede zarar gören 15 okulun tamamının onarımının ivedilikle tamamlanmasına önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Timuray, Vakfın kuruluşunun üzerinden 2 yıl geçmesine karşın bugüne kadar eğitim projelerine bakanlık ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yapılan hibe toplamının 5 milyon TL'yi bulduğunu kaydetti.

Selden 52 okul zarar gördü

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız da atılan bu adımların ve sunulan katkıların sürdürülebilir olması adına Türkiye Vodafone Vakfı'nın sunduğu bu desteğin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, selden İstanbul genelinde 52 okulun zarar gördüğünü bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık da sel felaketi nedeniyle maddi hasarların yanında çocukların psikolojik sorunlar da yaşadığını, Milli Eğitim Bakanlığı ve İstanbul Valiliği ile birlikte çocukların rehabilitasyonu ve psikolojik sorunlarının çözümü için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini anlattı.

Işık, selin okullarda 5 milyon TL zarara yol açtığını, bunların tamir ve bakımlarını yapılması için bakanlık olarak harekete geçtiklerini ve 3 ayrı ekip tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda okulların donatımı ve temizlik çalışmalarının hemen yapıldığını ve şu anda öğretimi aksatacak bir durumun mevcut olmadığını söyledi.

Törende konuşmaların ardından 500 bin TL'lik bağışa ilişkin protokol İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Recep Işık tarafından imzalandı.