Vodafone Türkiye, Dünya Gıda Programı'na üye gönderdi

Vodafone Türkiye'den Ayten Gülen, açlıkla mücadele etmek için yürütülen programa katılmaya hak kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Vodafone Türkiye'den Ayten Gülen'in, açlıkla mücadele etmek için yürütülen Dünya Gıda Programı'na katılmaya hak kazanan dört kişiden biri olduğu bildirildi.

Vodafone Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler bünyesindeki Dünya Gıda Programı'nın (WFP, World Food Program) açlıkla mücadele eden dünyanın ''en'' büyük yardım kuruluşlarından biri konumunda bulunduğu belirtilerek, bu program ile 2009 yılında 80 ülkede 100 milyon kişiye gıda yardımı sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Vodafone'un, Dünya Gıda Programı'na destek ve katkı sağlamak üzere 2009 Ocak ayından itibaren WFP'nin Global Acil İletişim Ortağı görevini üstlendiği hatırlatılan açıklamada, bu doğrultuda Vodafone çalışanlarının bilgi iletişim teknolojisi alanındaki birikiminin WFP ile paylaşılmasının amaçlandığı vurgulandı.

Bu programa gönüllü olarak katılmak üzere 72 bin global çalışanına çağrı daveti yapan Vodafone'un programın oluşturulmasında bir yıl boyunca çalışacak dört çalışanını belirlediği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Bu dört çalışandan biri de Vodafone Türkiye'den Ayten Gülen oldu ve yapılan seçim sonucunda Dünya Gıda Programı'nda görev almaya hak kazandı. Ayten Gülen, bir Vodafone çalışanı olarak bir yıl boyunca Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı'nda IT uzmanı olarak görev yapacak. IT alanında ileri derecede bilgi birikimi ve uzmanlık gerektiren bu görev için dünya genelinde Vodafone'un faaliyet gösterdiği ülkelerdeki çalışanlarından çok sayıda başvuru yapılmıştı. Vodafone ailesine Şubat 2007'de katılan Ayten Gülen, halen Vodafone Türkiye Teknoloji Talep Yönetimi Bölümü'nde İş Analisti olarak çalışıyor.''