Vodafone, Türkiye'de 260 kişinin işine son verdi

Türkiye'de 260 kişinin işine son veren şirket 280 pozisyonunu da kapattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Vodafone Türkiye'de 260 kişinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

Vodafone Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, Vodafone Türkiye'nin, 2009'da birçok alanda yeniden yapılanma çalışmalarına odaklanıldığını, İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray'ın önderliğinde uygulanacak yeni stratejiyle sektördeki pozisyonunun güçlendirileceğini duyurduğu bildirildi.

Organizasyonun yeniden yapılanma süreci kapsamında Vodafone Türkiye'den ayrılan çalışan sayısına dair sözü edilen rakamların gerçekleri yansıtmadığının belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Güçlü yatırımlarla devam ettiğimiz 2009 yılı, Vodafone Türkiye için yeni bir döneme işaret ediyor. Türkiye GSM sektöründe iddialı ve kalıcı bir oyuncu olarak, kullanıcılarımıza en iyi, en kaliteli hizmeti sunmak için verimliliğe, kaynaklarımızı doğru kullanmaya ve uzmanlık alanlarımıza yoğunlaşmaya odaklanıyoruz. Sürdürülebilir başarının, varlığımızı yüksek performanslı bir organizasyon yapısı ve en etkin insan kaynağıyla devam ettirmekten geçtiği bilinciyle, organizasyon yapımızda gerekli değişiklikleri hayata geçiriyor, her kademede verimliliği artırıcı adımlar atıyoruz.

Müşteri ihtiyaçlarını karşılamak üzere yalın ve hızlı hareket eden bir organizasyon yapısına geçiş için yürütülen reorganizasyon çalışmalarımız çerçevesinde bazı pozisyonlarımızı kapatıyoruz. Yollarımızı ayırdığımız çalışanlarımıza tüm yasal haklarının yanı sıra, kendi alanlarında değerli arkadaşlarımızın niteliklerine uygun işi kısa zamanda bulabilmeleri için şirket olarak kendilerine profesyonel kariyer destek hizmeti (outplacement) sunuyoruz. Gerek kendi nitelikleri gerekse bu destekle en uygun işi en kısa zamanda bulabileceklerine yürekten inanıyor, şimdiye kadar yaptıkları katkılar için kendilerine teşekkür ediyoruz."

Bu arada, Vodafone Türkiye'de 280 pozisyonun kapatıldığı, 260 kişinin de işten çıkarıldığı öğrenildi.