Western Union işlemleri artık Garanti İnternet Şubesi'nde

Banka müşterileri, Western Union aracılığıyla yurt dışından gelen havaleleri, internet şubesi aracılığıyla, banka hesaplarına aktarabilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Garanti Bankası ile Western Union, uluslararası para gönderme ve alma işlemlerinin www.garanti.com.tr'deki Garanti İnternet Şubesi üzerinden gerçekleşmesine olanak sağlayan bir işbirliği anlaşmasına imza attı.

İşbirliği kapsamında, Garanti Bankası müşterileri, Western Union aracılığıyla yurt dışından kendilerine gelen havaleleri, Western Union acente hizmet noktalarına gitmeksizin, Garanti İnternet şubesi aracılığıyla, doğrudan banka hesabına aktarabilecek. Ayrıca yine Garanti İnternet şubesi aracılığıyla kendi banka hesaplarından Western Union'un yurt dışındaki 334 binin üzerindeki acente hizmet noktasına para gönderebilecek.

Bu kapsamda sıkça yapılan para gönderme işlemleri ''kayıtlı gönderim'' olarak tanımlanabilecek, öte yandan Western Union'un kişiden şirkete hızlı para gönderme imkanı sağlayan servisi Quick Pay işlemleri de yapılabilecek.

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil işbirliğine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, yeni uygulama çerçevesinde Garanti Bankası internet şubesinden Western Union ile para gönderme ve almanın mümkün olacağını, bu uygulamanın dünyada ''ilk'' kez gerçekleştirileceğini bildirdi.

Western Union Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik'ten sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Hikmet Ersek de global ekonominin dünyada herkesi zorlamaya devam ettiğini böylesine çalkantılı bir dönemde 2008'in Western Union'un için rekor bir yıl olduğunu, 2008'de gelirlerini yüzde 8 artırarak 5,3 milyar dolara çıkardıklarını söyledi. Ersek, dünyada 200'ün üzerinde ülke ve bölgede 379 bin noktada hizmet verdiklerini kaydetti.