World imkanları Vakıfbank kredi kartında

Vakıfbank Kredi Kartları Başkanı, iki yıl içinde cirolarını 3 katına çıkarmayı ve 1 milyonu aşkın yeni müşteriye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vakıfbank, kredi kartları alanında müşterilerine ait kredi kartlarının World kredi kartı özelliklerinden yararlanmasını sağlamak üzere Yapı Kredi ile anlaştı.

Vakıfbank-World işbirliğinin tanıtım toplantısında konuşan Özkaymak, kredi kartı pazarında rekabetin yoğunluğuna işaret ederek, işbirliği için World markasını seçmelerinde markanın kredi kartı pazarındaki gücü, VakıfBank kredi kartı müşteri profiline yaratacağı fayda ve iki banka için de "kazan-kazan" anlayışı sağlaması kriterlerini göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Özkaymak, 2 milyonu aşkın kart üyeleri bulunduğunu ve aylık cirolarının 300 milyon YTL'nin üzerinde olduğunu belirterek, önümüzdeki 2 sene içinde 1 milyondan fazla müşteri hedeflediklerini kaydetti. Bu işbirliğinin ardından Vakıfbank kredi kartına sahip kişilerin, 170 bini aşkın World üye mağazasından faydalanabileceğini, kartlarında birikmiş Vakıfparaların da bir kayba uğramaksızın bu üye işyerlerinde kullanılabileceğini ifade eden Özkaymak, "Vakıfbank olarak amacımız, iki yıl içinde ciromuzu 3 katına çıkarmak ve aynı zamanda 1 milyonu aşkın yeni müşteriye ulaşmaktır" dedi.

Özkaymak, yeni bir kredi kartı markası yatırımı yapmak için üye işyeri ağını mevcut olanın iki katına çıkarmaları ve marka yatırımı yapmaları gerekeceğini, bu işbirliği sayesinde, bu yatırımları müşterilerine yeni ürün ve hizmetler sunmak için kullanmayı hedeflediklerini belirtti. Kredi kartı borcu ödenmemesi oranlarına ilişkin bir soru üzerine Özkaymak, Vakıfbank'ta bu oranın sektörün altında, yüzde 3,4 seviyesinde bulunduğunu aktardı.

"Marka için 100 milyonlarca $ yarıtım gerekiyor"

Yapı Kredi Pazarlama Grubu Başkanı Hakan Kaplan ise, işbirliği çalışmalarına 6 ay önce başladıklarını belirterek, Yapı Kredi'nin, yaptığı işbirlikleri çerçevesinde 10 milyon 300 bin adetlik bir kart portföyüne sahip olduğunu, sadece kendine ait kart sayısının da 7 milyonun üzerinde olduğunu kaydetti. World Kart'ta işbirlikleri konusunda seçici olduklarını ifade eden Kaplan, VakıfBank, Fortis, Anadolubank'ın yanı sıra Kıbrıs'ta Kıbrıs Kooperatif Bankası ve Kıbrıs İktisat Bankası gibi bankalarla işbirliği içinde bulunduklarını bildirdi.

Kaplan, 10 milyonun üzerindeki kart sayısına ulaştıktan sonra daha fazla yayılma planları olmadığı için marjinal fayda sağlayacak işbirliklerine çok sıcak bakmadıklarını dile getirdi. Son yıllarda kredi kartı konusundaki işbirliklerinin artışına ilişkin bir soru üzerine Kaplan, marka sahibi banka için markasının daha yaygın kullanımı, farklı kanallardan farklı kesimlere ulaşma olanağı, pazarlama faaliyetlerinin daha aktif hale getirilmesi gibi faydaların yanı sıra POS cihazlarının ortak kullanımı ve bazı ortak satın almalar gibi maliyet avantajları da getirdiğine işaret etti. Kaplan, diğer taraf için sağlanan faydalara ilişkin olarak da, "Bir kredi kartı markası oluşturulması için 100 milyonlarca dolar yatırım yapılması ve bu yatırımın 10-15 yıl sürdürülmesi gerekiyor" diyerek, her bankanın bu çabaya girmesinin kolay ve anlamlı olmadığına işaret etti.