Yapı Kredi, Malatya TSO ile kredi protokolü imzaladı

Protokol Yapı Kredi Gaziantep Bölge Müdürü Başdan ve Malatya TSO Başkanı Erkoç arasında imzalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MALATYA - Yapı Kredi Bankası ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) arasında kredi protokolü imzalandı.

Kredi protokolü Yapı Kredi Gaziantep Bölge Müdürü Muzaffer Başdan ve Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç arasında TSO'da imzalandı. Hasan Hüseyin Erkoç, burada yaptığı açıklamada, dünyanın her tarafında ciddi bir finans krizinin yaşandığını ifade ederek, krizin nedeninin teşhis edilemediğini söyledi.

Erkoç, Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin krizi hissedeceğine vurgu yaparak, bu noktada "bankaları var eden KOBİ'lerin" desteklenmesi gerektiğini söyledi. Malatya TSO Başkanı Erkoç, şöyle konuştu:

"Şu anda dünyada ciddi anlamda yaşanan finansal kriz içindeyiz. Bu kriz hiç şüphesiz Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeleri de etkisi altına alacaktır. Bu nedenle Türkiye'de bankaları var eden KOBİ'lerin desteklenmesi gerekir. Çünkü KOBİ'ler olmazsa bankalar da olmaz. Bu noktada Yapı Kredi ile karşılıklı görüşerek bir protokol hazırladık."

Yapı Kredi Bölge Müdürü Muzaffer Başdan da, KOBİ'lere yönelik kredi programlarının olduğunu, ancak KOBİ'lere daha sağlıklı ulaştırılabilmesi için böyle bir protokol hazırladıklarını kaydetti. Başdan, şunları söyledi:

"Güçlü sermaye yapıları ve geniş şube ağıyla girişimcilerin hizmetindeyiz. KOBİ'lerin temel ihtiyaçlarının başında yatırım ve işletme finansmanı geliyor. Bu gerçekten hareketle 2003 yılından bu yana Yapı Kredi olarak 100'ün üzerinde sanayi, ticaret ve meslek odasıyla anlaşmalar yaptık ve bu çerçevede binlerce KOBİ'ye finansman desteği sağladık. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ve Yapı Kredi'nin KOBİ'lere desteğinin sürdüğünün bir göstergesi olan bu işbirliği ile de Malatyalı girişimcilerin de yanında yer almak, onlara yeni ufuklar açmak istiyoruz."