Yapı Kredi'den Mersin TSO üyelerine kredi

Banka ile TSO, üyelerin kredi kullanımına yönelik protokolü imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

MERSİN - Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Yapı Kredi Bankası arasında, üyelerin kredi kullanımına yönelik protokol imzalandı.

Mersin TSO Başkanı Şerafettin Aşut, imza töreninde, protokolün pazar daralması yaşanan bu dönemde üyelerine bir nebze olsun rahat nefes aldıracağını söyledi.

Kredi paketinde nakit desteğin yanı sıra tarımsal üretim, tarım makineleri, sera yapımı, sezona hazırlık, ticari araç, ticari iş yeri ve makine donanım malzemeleri gibi geniş bir yelpazenin bulunduğunu belirten Aşut, ''Bu paket bölge işletmelerimiz için önemli bir destek unsuru olacaktır. En azından bunu konuşuyor bile olmak işletmelerin motivasyonunu arttıracak ve konuya bakışlarını rahatlatacaktır'' dedi.

Finans ile reel sektörün iç içe olduğunu vurgulayan Aşut, şunları kaydetti:

''Aynı geminin içerisindeyiz. Bu desteği şu andaki durum itibariyle bir can simidi olarak değerlendiriyoruz. Bu protokol, moral ve motivasyon açısından önemli. Çünkü, reel sektör sıkıntıya girerse finans sektörü de girecektir. Dünyadaki global krizin çıkış sebebi de finans sektörünün sıkıntıya girmesi, pazar daralması ve tahsilatlarını zamanında yapamamasından kaynaklanıyor.''

Kobiler ekonominin bel kemiği

Yapı Kredi Adana Perakende Bölge Müdürü İbrahim Ethem Şenol da KOBİ'lerin ülke ekonomisinin bel kemiği olduğunu söyledi.

KOBİ'lerin ülkenin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından önemine işaret eden Şenol, şöyle konuştu:

''KOBİ'lerin kredi pazarından aldığı pay, hala yeterli seviyeye ulaşmış değil. Bu durum bankamızı KOBİ bankacılığı alanında daha esnek yaklaşımlar getirmeye yönlendirdi. Üretimde kalite ve ürün çeşitliliği sağlamayı amaçlayan, ama finansman yetersizliği nedeniyle gelişmiş teknolojilere sahip olamayan ve üretim yöntemlerini geliştiremeyen KOBİ'lerin çeşitlilik arz eden yatırım ve işletme ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte kredileri uygulamaya koymayı amaçlıyoruz.''

İmzalanan protokolle sayesinde, oda üyeleri işletme finansmanı gereksinimlerini uygun şartlarla karşılamak üzere özel kredi olanaklarından faydalanabileceği söyledi.