Yatırımcının yeni gözdesi 'Afrika Pazarı' CeBIT'te

Türk ticaret sektörü için her geçen gün daha fazla önem kazanan Afrika pazarından gelecek alım heyetleri CeBIT katılımcıları ile buluşuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 11-14 Eylül 2014 tarihlerinde İstanbul Yeşilköy’de düzenlenecek olan Avrasya’nın en büyük bilişim, teknoloji ve haberleşme platformu CeBIT Bilişim Eurasia bu yıl 90’ı aşkın ülkeden Uluslararası alım heyetleri ve Uluslararası ziyaretçileri  bir araya getiriyor. 

Türk ticaret sektörü için,  her geçen gün daha da fazla önem kazanan Afrika pazarından gelecek alım heyetleri CeBIT katılımcıları ile buluşup, ticari iş birlikteliklere imza atması hedefleniyor. Avrupa ve Orta Doğu bölgesinde hali hazırda var olan ziyaretçi çalışmalarına ek olarak bu yıl  hedeflerine Afrika pazarınıda katan CeBIT Bilişim Eurasia ekibi, Afrika’dan gelecek olan alım heyetleri için çalışmalarına şimdiden başladı.

Hannover Messe Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer gerek fuar gerekse CeBIT Global Konferans katılımlarının hızla devam ettiği bugünlerde katılımcı ile doğru ziyaretçiyi buluşturmak için ve Uluslararası Ziyaretçi ve Katılımcı çalışmalarında başarılı olmak için, uluslararası çalışmaların aylar önce başlatılması gerektiğini aksi taktirde başarıyı yakalamanın çok zor olduğunu belirtiyor. Bunun içinde hali hazırda var olan Avrupa, Asya ve Ortadoğu ziyarteçi çalışmalarına ek olarak Afrika’daki çalışmalarına geçtiğimiz haftalarda başladıklarını, başarılı olabilmek için hedef ülkelerdeki, Deutsche Messe AG İletişim Ağlarını ; antlaşmalı oldukları bölgesel agentaları ve hedef ülkelerdeki Türk Ticaret Ateşelikleri ile birlikte olduklarının altını çiziyor.

Bilişim ve teknolojide gelişen ve büyüyen Türkiye’nin son yıllarda yurtdışı ziyaretçi ve alıcıları için ilgi odağı olduğunu belirten Özer; Özellikle uluslararası alanda yapılan ticaret ve gümrük antlaşmaları, vize ve seyahat kolaylıklarının sunulması ve başta Türk Hava Yolları olmak üzere çeşitli hava yollarının bu coğrafyaya Türkiye üzerinden direk uçuş koymaları ile Türkiye’nin öncelikli tercih sebebi olmasını sağladığını söyledi. 

CeBIT Bilisim Eurasia’nın EMEA Bölgesi Bilişim pazarının merkezi olduğunu belirten Özer; “Geçtiğimiz yıl başta Türkiye olmak üzere, Almanya, Belçika, Bulgaristan, Çin, Danimarka, İsviçre,  Japonya, Güney Kore; Kore, Kanada, KKTC, Polonya; Taiwan, UAE, UK ve Yunanistan’dan  katılımcıyı ve 90 nın üzerinde ülkeden de profesyonel ziyaretçiyi ağırladık" dedi.

Özer, bu seneki hedeflerinin uluslararası ziyaretçi ve alıcıda  geçtiğimiz senenin üzerine çıkarak CeBIT in bu coğrafyadaki başarısını ve  etkinliğini sürdürmek olduğunu bunun da yolunun kaliteli ziyaretçi ve alıcıyı fuar katılımcısı ile buluşturmaktan geçtiğini söyleyerek, "Uluslararası ziyaretçi çalışmalarına hız verdik" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir