Yeni gün alıcılı başladı

Çin'de imalat endeksinin ağustosta 55.1'le son 16 ayın zirvesine yükselmesi piyasaların toparlanmasına destek verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Dün satış baskısının hakim olduğu piyasalar yeni güne alımlarla başladı. İMKB açılışını 406 puan artışla 46.957 puandan yaptı.

Dün yaşanan düşüşlerin ardından tepki alımlarıyla 47.216 puana kadar yükselen endeks en düşük 46.950 puanı test etti. Alım tarafının ağırlık kazandığı borsa saat 10:25 itibariyle 47.121 puan (+ 570) seviyesinde işlem görürken hisse senetlerinde ortalama yüzde 1.2'lik artış söz konusu. Şu ana kadar 300 milyon TL'lik işlem hacmi gerçekleşti.

Dış piyasalarda dün Çin'den gelen dalgalanmalar ve Chicago satınalma yöneticileri endeksinin açıklanmasının ardından yaşanan satış baskısı bugün yerini alımlara bırakmış görünüyor.

Çin'de imalat endeksinin ağustosta 55.1'le son 16 ayın zirvesine yükselmesi piyasaların toparlanmasına destek verdi. Açıklanan veriler doğrultusunda haftanın ilk gününde yaşadığı sert düşüşlerin ardından yeni günü yükselişle kapattı. ABD futureları ve Avrupa Borsaları da alıcılı işlem görüyor.

Dün yurtiçinde dış ticaret açığı temmuzda 57.3 yüzde düşüşle 3.9 milyar dolar olarak açıklandı. Verilerin yeni günde piyasalara etkisi pozitif oldu.

Piyasaların takip edeceği önemli veriler arasında ABD'de açıklanacak işsizlik verileri yer alırken yurtiçinde de perşembe günü açıklanacak ağustos ayı enflasyonu takip edilecek.

Dolar 1.50'nin altında, faiz dengeli

Dün dolar gün içerisinde 1.50 bölgesinde dengeli seyretti. Kapanışa doğru serbest piyasada 1.5030 TL’den el değiştiren dolar şu sıralar 1.50 seviyesinin altına inmiş görünüyor. Bankalararası piyasada en iyi alış/satış 1.4975 - 1.4995 TL düzeyinde yer alıyor. Uluslararası piyasada euro/dolar paritesi ise 1.43367 seviyesinde dengeli.

Öte yandan 11 Mayıs 2011 vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi dün günü yüzde 9.67 seviyesinden kapattı. Gösterge kıymette bugüne gelindiğinde ise faiz yüzde 9.66 seviyesinde işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.