Yeşil Kundura'nın sahibi denizde ölü bulundu

Mustafa Yeşil'in denizde yüzerken kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil hayatını kaybetti. Yeşil'in cesedi dün İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinde denizde bulundu.

Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil'in oğlu Engin Yeşil, yapılan otopsi sonucuna göre Mustafa Yeşil'in, denizde yüzerken kalp krizi geçirdiği ve bu kalp krizi sonucunda öldüğünün belirlendiğini bildirdi. Yeşil, yaptığı yazılı açıklamada, sektörde 60. yılını kutlayan, Türkiye'de "ilk" iş ve güvenlik botunu üreten, Türk özel sektöründeki "ilk" askeri bot üretimini gerçekleştiren, Türkiye'de "ilk" ayakkabı ve bot ihracatını yapan, Türkiye'de "ilk ayakkabı market" zincirini kuran ve sektöründe daha birçok ilklere imza atan Yeşil Kundura'nın kurucusu Mustafa Yeşil'in 23 Ağustos Cumartesi günü öğleden sonra İzmir Alaçatı'da hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Vücudunda herhangi bir iz bulunmadı

Soruşturmayı sürdüren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mustafa Yeşil'in vücudunda herhangi bir iz bulunmadığını belirledi. Yeşil'in "Green" adlı yatıyla Ayvalık'tan Çeşme'ye gelişinde yanında eşinin bulunmadığı, özel diş doktoru Hakan Çapalov ile Çapalov'un eşi ve kızının yatta olduğu belirtildi. Çapalov ailesinin, Çeşme'deki tanıdıklarını ziyaret için botla kıyıya çıktığı, yaklaşık 5 saat sonra döndüklerinde Mustafa Yeşil'i yatta bulamayınca durumu güvenlik güçlerine bildirdiği öğrenildi. Güvenlik güçlerinin de bu sırada kıyıya vurmuş erkek cesedinin kimliğini belirlemeye çalıştığı, ölen kişinin Mustafa Yeşil olduğunun diş doktorunun teşhis etmesiyle ortaya çıktığı belirtildi. Mustafa Yeşil'in vücudunda herhangi bir ize rastlanmadığı, cesedi bulunduğunda, üzerinde mayosunun olması nedeniyle "serinlemek amacıyla denize girdiği"nin sanıldığı, yüzerken kalp krizi geçirdiği ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi. Green adlı yatıyla Alaçatı açıklarında demirleyen Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil, denizde ölü bulunmuştu. Mustafa Yeşil'in cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edilmişti.