Yıldız: Tonlarca kömür, bir işçimizden değerli değildir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü' mesajı yayınladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Madenlerden çıkarılan tonlarca kömür, bizim bir işçimizden daha değerli değildir.” dedi.

'4 Aralık Dünya Madenciler Günü' mesajı yayınlayan Bakan Taner Yıldız, dünyanın en zor ve en anlamlı mesleğini yaparak, yeraltı kaynaklarını insanlığın ve Türkiye’nin hizmetine sunan bir mesleğin saygıdeğer temsilcileri olan madencilere, bu toplumun vefa borcu olduğunu belirterek, “Bu görevi yerine getirirken, yerin metrelerce altında verilen mücadeleyi, birlikteliği ve dayanışmayı başka hiçbir alanda görmek mümkün değildir. Madencilik zor ve meşakkatli bir meslektir. Bu mesleği yapan madencilerimiz geçimlerini kazanmaya ve ülke ekonomisine katkı sağlamaya çalışmaktadırlar.” ifadeleri kullandı.

"Yeni iş güvenliği paketiyle birlikte..."

Yıldız, madencilik sektörünün hak ettiği yeri bulması için hükümet olarak gayret gösterdiklerini vurgulayarak, “Özellikle bu yıl içinde yaşadığımız üzücü olaylarla birlikte iş güvenliği konusunda gerekli adımları atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Yeni iş güvenliği paketiyle birlikte  önce işçi sağlığı sonra üretim düsturunun daha kesin bir şekilde uygulanmasını sağlayacağız. Madenlerden çıkarılan tonlarca kömür, bizim bir işçimizden daha değerli değildir.” cümlelerini kullandı.

Türkiye’nin kalkınmasında çok büyük öneme sahip olan sektöre hizmet ederek, dünyanın en zor mesleğini yerine getirmeye çalışan tüm madencilerin 'Dünya Madenciler Gününü' kutlayan Yıldız, bu uğurda yaşamını yitiren maden şehitlerini rahmetle andı, tüm maden emekçilerine aileleri ile birlikte sağlıklı mutlu bir yaşam diledi.