Yılın otomobili ödülü için finale kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - Yeni Hyundai i30, Avrupa'da sektörün en önemli ödüllerinden olan "Car Of The Year 2013"te finale kaldı.
 
Yapılan açıklamaya göre, bu yıl 22 Avrupa ülkesinden toplam 58 jüri üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada her bir jüri üyesi tercih ettiği otomobillere oylarını vererek ilk turu tamamladı. Hyundai i30 da en yüksek oyları toplayan ilk 8 otomobil arasına girmeye hak kazandı. Yeni i30 ayrıca Car Of The Year'da finale kalan ilk Hyundai modeli oldu.
 
Hyundai Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü (COO) Allan Rushforth, konuya ilişkin değerlendirmesinde, yeni nesil i30'un tamamen Avrupa'da tasarlanarak geliştirildiğini ve yine Avrupalı müşterileri için Avrupa'da üretildiğini belirtti.
 
İtibarlı ve kendi alanlarında uzman olan üyeler tarafından oylanan i30'un Avrupa'nın en önemli ödülü olan Car Of The Year 2013'de yer almasının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Rushforth, "Akıcı tasarıma sahip modelleri ve marka değeriyle Avrupa'da yükselişini sürdüren Hyundai, aynı zamanda duygulara da hitap etmesiyle öne çıkıyor. Sadece bağımsız araştırma kuruluşları tarafından değil, satış başarısıyla da C segmentinin en önemli üyesi olduğunu kanıtlayan Hyundai i30, markanın Avrupa'da en çok satılan modeli unvanını da elinde bulunduruyor" ifadelerini kullandı.
 
Hyundai i30, ilk nesil aracın üretiminin başladığından beri Avrupa genelinde 500 bin adet, tüm dünya çapında da 1 milyon adetten fazla satıldı. Son Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan yeni üç kapılı sportif versiyonla beraber güncel beş kapılı hatchback ve cross wagon modelleri Hyundai'nin Çek Cumhuriyeti'ndeki Nosoviçe Fabrikası'nda üretiliyor.
Bu yıl 50'ncisi düzenlenen Car Of The Year 2013'ü kazanacak aday, 4 Mart 2013'te Cenevre Otomobil Fuarı'nda ödülünü alacak.