Yolcu trafiği en çok artan havalimanı Atatürk

Atatürk Havalimanı, 2012 yılında sağladığı yüzde 21'lik büyüme ile "Yolcu trafiği en çok artan havalimanı" seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, 2012 yılında gerçekleşen yüzde 21 oranındaki trafik büyümesi ile "Anna.aero" sitesi tarafından bu yıl 4'üncü kez düzenlenen "Euro Annies 2013" Ödülleri'nde birincilik unvanını aldı.

TAV'dan yapılan açıklamaya göre havacılık sitesi Anna.aero'da yolcu trafik verilerine göre belirlenen Euro Annies 2013 Ödülleri'nde yolcu trafiği en çok artan havalimanı seçilen İstanbul Atatürk Havalimanı, 2011 yılında da 'Avrupa dışında en yeni güzergahlara sahip havalimanı' kategorisinde Amsterdam Schiphol Havalimanı ile birinciliği paylaşmıştı.
İstanbul Atatürk Havalimanı 2011 yılında, Avrupa ülkeleri dışında yer alan güzergahlara düzenlenmeye başlanan 7 yeni uçuş ağı dolayısıyla Amsterdam Schiphol Havalimanı ile birinciliğe layık görülmüştü.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, İstanbul Atatürk Havalimanı'nın son 10 yılda istikrarlı bir biçimde büyüyerek havacılıkta dünyanın önde gelen çekim merkezleri arasında yerini aldığını, 2012'de tüm dünyada krizin etkileri sürerken, yüzde 21 büyüyerek 45 milyon yolcuya ulaştıklarını belirtti.
Küresel ölçekte edindikleri bilgi birikimiyle misafirlere hızlı, konforlu ve güvenli bir seyahat deneyimi sunmak için çalıştıklarını anlatan Ünlü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türk Hava Yolları (THY) başta olmak üzere tüm paydaşlarıyla üst düzeyde işbirliği yaptıklarını kaydetti.
Ünlü "Havacılık sektörünün öncü yayınlarından Anna.aero'da bu ödülü almaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullandı.