Yönetici koçluğu hizmeti almak isteyenler nasıl bir yol izlemeli?

Diyalog Akademi Kurucusu ve Yöneticisi Abdulrezzak Çil yönetim koçluğu hizmeti almak isteyen yöneticilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Profesyonel iş hayatında yöneticilerin hedeflerine ulaşması için yönetim kabiliyetlerini ve çalışma verimliliklerini geliştirmeye yönelik aldıkları hizmetler ‘yönetici koçluğu’ hizmeti kapsamındadır. Peki, yönetici koçluğu hizmeti almaya karar veren yöneticiler bu süreçte nasıl bir yol izlemelidir? 

Diyalog Akademi Kurucusu ve Yöneticisi Abdulrezzak Çil yönetim koçluğu hizmeti almak isteyen yöneticilerin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini anlattı.

Çil:“Yönetici kendi ihtiyaç analizini yapmalıdır”
Kendi belirlediği yöntemleri kullanarak istediği başarıyı elde edemeyen bir yöneticinin yönetici koçluğu hizmeti almaya karar verdiğini ifade eden Çil, ‘yönetici koçluğu hizmeti almaya karar veren bir yöneticinin öncelikli olarak kendi ihtiyaç analizini yapması gerektiğinin’ altını çizdi. 

Bir yönetici eğer ki tavsiye yoluyla bir yönetici koçluğu firmasını keşfettiyse bunun ‘kar topu tekniği’ ile keşfedilmiş olduğunu söyleyen Çil, bir yöneticinin kendi ihtiyaç analizlerini yapmadan hiçbir koçluk görüşmesine gitmesinin uygun olmayacağını dile getirdi. 

“Yönetici taleplerini net bir şekilde ortaya koymalıdır”
Beklentilerini netleştirmeyen bir yöneticinin bu süreçte ancak koçun koçluğuna tabii olacağına yani koçun telkinleri doğrultusunda bir hizmet alabileceğine değinen Çil, bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli hususları şu şekilde açıkladı: “Yönetim koçluğu hizmeti alacak olan bir yönetici mutlaka kendi soru havuzunu oluşturmalı, taleplerini ortaya net bir şekilde koyarak yönetim koçuna sunmalıdır” dedi.