Yüzde 25 kadın, 20 yıl sonra!

Son dört yılda BIST şirketlerinde kadın yönetim kurulu üyesi oranı yüzde 11.5’ten yüzde 12.9’a yükseldi. Bu rakam yılda yüzde 3.4 oranında bir artışa denk geliyor.Bu hızla devam edilirse,SPK’nın hedefi olan yüzde 25 kadın üye oranına 20 senede ulaşılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

didem-eryar-unlu-005.png

Dünya Ekonomik Forumu’nun Cinsiyet Eşitliği sıralamasında 145 ülke arasında Türkiye 135. sırada yer alıyor. Kadınların karar mekanizmalarındaki temsilleri açısından haberler biz kadınlar ve kızlarımız çok sevindirici değil; belki kız torunlarımız için daha sevindirici olabilir. Bunun nedeni, son dört yılda Borsa İstanbul’da halka açık şirketlerde kadın yönetim kurulu üyesi oranının yüzde 11.5’ten yüzde 12.9’a yükselmiş olması. Bu rakam yılda yüzde 3.4 oranında bir artışa denk geliyor. Bu hızla devam edilirse, SPK’nın minimum hedef olarak öngördüğü yüzde 25 kadın üye oranına 20 senede ulaşılacak.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından, Egon Zehnder International Türkiye ofisinin stratejik desteği ile yürütülen Bağımsız Kadın Direktörler Projesi (BKD) ile kadınların yönetim kurullarındaki konumunun güçlendirilmesi ve bu yolla yönetim kurullarının daha etkin çalışması hedefleniyor.

yazar_yazi.png

Bu konularda ilginizi çekebilir