Zeybekci'den yatırımcılara çağrı

YASED Genel Kurulu'nda işadamlarına seslenen Zeybekci, “Yatırım için ne düşünüyorsanız gelin konuşalım. Şartlarını beraber belirleyelim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) Çırağan Sarayı'nda gerçekleşen 36'ncı Genel Kurul toplantısı'na katılan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci burada yatırım çağrısında bulundu.

Bakan Zeybekci, Türkiye'nin sürdürülebilir bir şekilde, her yıl yaklaşık yüzde 6-6.5 oranında büyümek zorunda olduğunu, işsizliğin azalması için bu büyüme performansına ihtiyaç olduğunu dile getirerek Türkiye için yabancı sermayenin bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

'Cazip hale getirmek zorundayız'

Büyüme için Türkiye'nin kendi kaynaklarının yeterli olmadığını bu yüzden de Türkiye'nin doğrudan yabancı sermaye yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ifade eden Nihat Zeybekci, “Türkiye'de yatırım ortamını ve yatırım iklimini yabancı sermaye için cazip hale getirmek zorundayız, Bunu da yaptık yapıyoruz. Eksiklerimiz var bunları da biliyoruz. Ama artık çok büyük bir mesafe katettik" diye konuştu.

YASED Ahmet Erdem ile devam dediYASED Ahmet Erdem ile devam dedi

'Gelin konuşalım, beraber belirleyelim'

Salonda bulunan işadamlarına yatırım konusundaki teşvikleri de hatırlatan Zeybekci, “Dünyanın en iddialı yatırım teşvik sistemi de şu anda hayatta. Yatırım için ne düşünüyorsanız düşünün, gelin konuşalım. Şartlarını beraber belirleyelim" dedi.

Bakan Zebekci, 6745 sayılı yasayla TBMM'nin, yatırımların desteklenmesi konusunda hükümeti yetkilendirdiğini ve yatırımcılar için istedikleri zaman yeni düzenlemeler yapabileceklerini de sözlerine ekledi.

'15 Temmuz'un bedeli döviz kuruyla ödendi'

Zeybekci "15 Temmuz'dan sonra bu ülkenin ekonomisi de bürokrasisi de devlet yapısı da dünyadaki hiçbir ülkenin tabi olmadığı bir stres testinden geçti. Yaşanan bu sürecin bedelinin de faiz ve döviz kurlarında yaşanan yükselişlerle ödendi" değerlendirmesini yaptı.