Ziraat Bankası Yön. Kur. Bşk. vefat etti

İlhan Uludağ, 2005'ten bu yana bankanın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Uludağ dün akşam, İstanbul'da uzun süredir tedavi gördüğü hastalığa yenilerek vefat etti.

Prof. Dr. İlhan Uludağ, 1948 yılında Mudanya'da doğdu. 1970'de Anadolu Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede doktora derecesini aldı. 1987'de Marmara Üniversitesinde "İktisat Politikası" ve 1998'de "Bankacılık" dalında Profesör unvanlarını aldı. London School of Economics ve Maryland Üniversitesinde (ABD) de Fulbright Profesörlük bursuyla öğretim görevlisi olarak çalıştı.

1993 yılında "Avrupa Birliği Bankacılığı Karşısında Türk Bankacılık Sisteminin Rekabet Gücü" isimli eseriyle Türkiye Bankalar Birliği ödülüne, 1994 yılında Marmara Üniversitesinin "Üstün Hizmet Ödülüne", 2001 yılında ise Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksek Okulunun ve Enstitüsünün "Kurucu Müdür" ödüllerine layık görüldü.

Uludağ, kendi uzmanlık alanlarında yayınlanmış 14 kitabı ve çok sayıda tebliğ ve makaleleri bulunuyor.

2003-2005 yılları arasında Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Uludağ, 2005 yılından bu yana T.C Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu.