Ziraat'ten "kredi kartı" yalanlaması

Ziraat Bankası, "Kıbrıs şubelerince sahte kimlik ve belgelerle kredi kartları tahsisi yapıldığı" iddiasının asılsız olduğunu, söz konusu haberle ilgili Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bankadan yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede, "Ziraat'ten sahte kredi kartları" başlığıyla yayınlanan haber nedeniyle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu bildirildi. 

Haberde, "doğru olmayan, mesnetsiz ve gerçeklerle ilgisi olmayan bilgilere yer verildiği" ifade edilen açıklamada, özetle şunlar kaydedildi: 

"Habere konu 4 bin 541 karttan sadece 34 müşteriye tahsisinden sonra 33 bin 594 lira tutarındaki harcamalarına ilişkin bir ödeme gerçekleşmemiş ve bu kartlar da kredi politikalarımız gereği kanuni takibe intikal ettirilmiş ve banka alacağımıza ilişkin takip ve tahsilat süreci de devam etmektedir. Herhangi bir ödeme yapmamış olan ve kanuni takibe intikal ettirilmiş bu kartlardaki kart bazında en yüksek borç tutarı ise 7 bin 993 liradır. 

Haberde konu edildiği gibi Ziraat Bankası Kıbrıs şubelerince sahte kimlik ve belgelerle kredi kartlarının tahsisi ve bu kartlardan 500 milyon lira gibi yüksek miktarda harcama yapılması ve ödenmesi tamamen asılsız, gerçeklerle ilgilisi olmayan bir durumdur. Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet savcılığından bankamıza intikal ettirilen herhangi bir soruşturma bilgisi de mevcut olmamakla birlikte Ziraat Bankasınca, banka itibarını zedelemeye yönelik maksatlı haber ile ilgili olarak Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır."