Zirvede 'yalnız patronlar'ı anlattı

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin sahipleri ve yöneticileri bu yıl 11’incisi düzenlenen Liderlik Zirvesi’nde bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Liderlik Zirvesi’nde deneyimlerini paylaşan Hitay Yatırım Holding Başkanı Emin Hitay, her girişimcinin başarısızlığı bir gün tadacağını söyledi. Üst düzey bir yöneticinin yalnız olduğunu da ifade den Hitay, “Patronlar zirvede yalnızdır. Sizi motive eden, daha iyi işler yapmanızı sağlayan tek şey başarınızdır” dedi. 

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin sahipleri ve üst düzey yöneticileri bu yıl 11’incisi düzenlenen Liderlik Zirvesi’nde bir araya geldi. Zirvede Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kibar, Mediasa Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Hitay Yatırım Holding Başkanı Emin Hitay iş dünyasında yaşadıkları deneyimleri katılımcılarla paylaştı. Emin Hitay, her girişimcinin başarısızlığı bir gün tadacağını belirterek, “Başarısız olmadan devamlı yükselmek mümkün değil. Benim de onlarca başarısızlığım oldu. Dünya kadar paralar batırdım ama genele bakmak lazım” dedi. Üst düzey bir yöneticinin yalnız olduğunu söyleyen Hitay, “Patronlar zirvede yalnızdır. Sizi motive eden kimse yok. Sizi motive eden, daha iyi işler yapmanızı sağlayan tek şey başarınızdır” değerlendirmesinde bulundu. Bir girişimcinin şansa ihtiyacı olmadığını belirten ve daha çok esnaf ailelerinden çıktığı tespitini yapan Hitay, görüşünü, “Çünkü bütünü görebilirler ve bu onlara daha çok cesaret verebilir” fikriyle savundu. Bir girişimci için istemenin ve sebat etmenin iki önemli unsur olduğunu ifade eden Hitay, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstemeden başarılı olamazsınız. Sebat, yani işi sonuna kadar sabırla götürebilmek çok önemli. Eğer doğru bir fikir değilse ve başarılı olmayacaksa, olmayacak duaya amin dememek lazım. Büyük bir hedefi parçalara ayırın ve kendinizi motive edin. 10 yılı aşkın zamandır hedefl erimi takvime yazıyorum, bunu siz de yapın isteklerinize ulaşmak için önemli. Zorunda olmak bir işi başarabilmek için önemli. O zaman kapasiteniz üzerinde performans değerlendirmeniz mümkün.”

‘Güven teşkil etmeyen şirketler serap gibi’

İş hayatının başında bir tekstil fabrikasına yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesini, hayatının dönüm noktası olarak değerlendiren Kibar Holding Kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kibar da “İlk yaptığım şey güven oluşturmaktı. Hayatta insanların yapamayacağı koltuklara atanmak en büyük talihsizliktir. Ticarette dostluğa ve güvene çok ihtiyaç var. Bu dönemde güven teşkil edenler uzun vadeli, olmayanlar serap gibi oluyor” diye konuştu. Mediasa Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ise kurumsal girişimcilik konusuna dikkat çekti. Çetindoğan, “Kurumsal girişimcilik, kurumsal işletmelerin gelecekte en çok kullandıkları şey olacak. Ne kadar bilişim çağında olsak da yaratıcılığa en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir