Zonguldak'ta, 9 bin kişinin borcu yapılandırıdı

Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Demirci, vatandaşlara, vakit geçirmeden müracaatlarını yapmaları için çağrı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZONGULDAK - Zonguldak'ta, SSK ve BAĞ-KUR prim affı kapsamında 8 bin 904 kişinin faiziyle birlikte 150 milyon YTL'lik borcu yapılandırıldı.

Zonguldak Sosyal Güvenlik İl Müdürü Muharrem Demirci, düzenlediği basın toplantısında, prim yapılandırmasıyla ilgili sürenin 28 Temmuz'da sona erdiğini, ancak yeni çıkarılan kanunla sürenin 20 gün daha uzatıldığını söyledi. Müracaat edenlerin borçlarının faizinden peşin ödemede yüzde 80, 12 aya kadar taksitli ödemede yüzde 50 indirim yapıldığını anlatan Demirci, şöyle konuştu: 

''Vatandaşlar, bu fırsattan yararlanmak için vakit geçirmeden müracaatlarını yapsınlar. Şu ana kadar prim affı kapsamında SSK prim borçlularından 3 bin 304 kişinin 90 milyon YTL, 5 bin 600 BAĞ-KUR'lunun da 60 milyon YTL borcu yapılandırıldı. Af konusunda çıkarılan yeni kanun kapsamında borçlular 8 Eylül'e kadar başvurularını gerçekleştirmeli. Bu önemli fırsat iyi değerlendirilmeli. Ayrıca, işverenlerin ek istihdam kapsamında aldığı her personelin işveren sigorta primlerinin yüzde 100'ü devlet tarafından ödeniyor. Bu, indirimler 5 yıllık süreye yayılıyor. Ayrıca, borcu olmayanlara sigorta primi ödemelerinde yüzde 5'lik indirim sağlanıyor.'' 

Türkiye İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Cemal Yiğit de söz konusu yasa kapsamında engelli çalıştıran iş yerlerinin sigorta prim ödemelerinden faydalanabilmesi için müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini belirterek, ''Çalıştırılan özürlülerin ücretleri üzerinden hesaplanacak sigorta primi işveren hissesinin belirli koşullarla Hazine tarafından karşılanması hükme bağlandı. Bundan faydalanmak için işverenler müdürlüğümüze başvursunlar'' dedi. 

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun da Halk Bankası'nın emekliliği hak etmiş konumdaki BAĞ-KUR'lulara prim borçlarına yönelik kredi vermeye devam ettiğini kaydetti.