Zorlu Center'ın tamamı 2011'de bitirilecek

DÜNYA'ya bilgi veren Ahmet Nazif Zorlu, arazideki projenin Türk mimarlar tarafından yapılmasının kendisinin de en büyük arzusu ve tercihi olduğunu vurguladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Volkan ÖZSOY

İSTANBUL - Zorlu Holding tarafından satın alınan Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisi üzerine inşa edilecek 'Zorlu Center' proje yarışmasını, Tabanlıoğlu Mimarlık AŞ ve Emre Arolat Mimarlık LTD Ortak Girişim Grbu kazandı. Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, projenin büyük bölümünün 2010'a yetişeceğini, otel ve rezidans kısımlarının da 2011'de tamamlanacağını söyledi.

Zorlu, DÜNYA'ya konuştu

Konuyla ilgili DÜNYA'ya bilgi veren Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, bu arazideki projenin Türk mimarlar tarafından yapılmasının kendisinin de en büyük arzusu ve tercihi olduğunu vurguladı.

"Tabanlıoğlu ve Arolat konsorsiyumunun projesini aynen uygulayacaklarını ve ilerleyen günlerde kesinlikle mimar değiştirmeyi düşünmediklerini kaydeden Zorlu, "Biz şimdi yola bu konsorsiyumla çıktık ve projenin büyük bölümü İstanbul'un "Kültür Başkenti" olacağı 2010'a yetişecek. Ardından da 2011'de otel ve rezidansları peyderpey açacağız. Çok büyük bir aksilik olmazsa, projenin tamamını 2011'de  bitirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde