Zorlu, Karayolları arazisine yapacağı projede son virajda

Şirket, seçilecek olan proje sonrasında çalışmaların hız kazanacağı bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Gayrimenkul, Karayolları arazisine yapacağı projede son viraja girdi.

Zorlu Gayrimenkul'den yapılan açıklamada, İstanbul III Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun, Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışmasını kazanan projeler konusunda son değerlendirmelerini yaptığı belirtilerek, Koruma Kurulu'na gönderilen 4 projenin arasından seçilecek olan proje sonrasında çalışmaların hız kazanacağı kaydedildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: 

"Başta İstanbullular olmak üzere tüm Türkiye'nin merakla beklediği, Karayolları arazisi üzerine yapılacak olan Zorlu Center projesi, 20 Ağustos'ta toplanacak olan III Numaralı Koruma Kurulu üyelerinin nihai kararı sonucunda kamuoyuna açıklanacak. Zorlu Gayrimenkul'ün geçen yıl haziran ayında açtığı Zorlu Center Mimarlık ve Kentsel Tasarım Yarışması'na 117 firma başvurdu. Bunların arasından 13 uluslararası mimarlık ofisi seçilerek yarışmaya katılmaya hak kazandı. Yapılan değerlendirmede ERA Şehircilik Mimarlık Müşavirlik Ltd. Şti., Yapı Tasarım Mühendislik ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.Şti.-A.L.U.D. (Architecture, Landscape & Urban Design) Ortak Girişim Grubu, Tabanlıoğlu Mimarlık AŞ-Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu ve Cafer Bozkurt Mimarlık Ltd.-asp Architekten Stuttgart Ortak Girişim Grubu projeleri ile finale kaldı." 

Zorlu Yapı Yatırım A.Ş Genel Müdürü Levent Ergül, yarışmaya ayrı ayrı projelerle katılan Emre Arolat Mimarlık Ltd. Şti. ve Tabanlıoğlu Mimarlık A.Ş'nin, daha sonra projelerini birleştirme kararı aldıklarını ve işverenin de onayıyla çalışmalarını beraber yürüttüklerini söyledi. 

2010 Avrupa Kültür Başkenti çalışmalarına yetiştirilmesi planlanan Zorlu Center projesinde sosyal ve kültürel çalışmaların ön plana çıktığı vurgulanarak, projenin, konferans salonları, konser salonu, müze ve kütüphane gibi sosyal ve kültürel yapıları kapsamasının yanı sıra otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansları ile Türkiye'de ilk kez beş değişik fonksiyonu içinde bulunduracak olan "karma kullanım" projesi olduğu ve bu özelliğiyle gayrimenkul sektöründe "trendsetter" olmaya da aday olduğu kaydedildi. Yapımına zemin ıslahı ile başlanan projede, 2010'da sosyal ve kültürel merkez ile alışveriş merkezi, 2011 yılında ise otel, iş merkezi ve rezidans fonksiyonlarının tamamlanmasının planlandığı belirtildi.