Bütçe maratonu başlıyor

2016 yılı bütçe tasarıları 20 Ocak Çarşamba günü Komisyona sunulacak. 25 Ocak Pazartesi başlayacak olan görüşmeler, 13 Şubat'ta tamamlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meclisin, 2016 yılı bütçe maratonu 20 Ocak Çarşamba günü başlayacak.  

TBMM Başkanlığına sunulan 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı ile Sayıştay raporlarının görüşülme takvimi belli oldu.   

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçeyi 20 Ocak Çarşamba günü Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacak. Bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler 25 Ocak Pazartesi günü yapılacak. Daha sonra bakanlık ve kurum bütçeleri ele alınacak.  

TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ile Kamu Denetçiliği Kurumu bütçeleri 26 Ocak Salı, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile RTÜK,  Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, AFAD, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu hesapları 27 Ocak Çarşamba günü görüşülecek.  

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, Merkez Bankası ve TMSF bütçeleri 28 Ocak Perşembe, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bütçeleri 29 Ocak Cuma günü ele alınacak.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri 1 Şubat Pazartesi günü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri 2 Şubat Salı günü, Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri 3 Şubat Çarşamba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri 4 Şubat Perşembe, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bütçesi ise 5 Şubat Cuma günü görüşülecek. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı kurumlarının bütçeleri 8 Şubat Pazartesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile HSYK bütçeleri 9 Şubat Salı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçeleri 10 Şubat Çarşamba günü ele alınacak.   

Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK  ve devlet üniversitelerinin bütçeleri 11 Şubat Perşembe, Dışişleri Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı bütçeleri 12 Şubat Cuma günü ele alınacak.  

Komisyon; Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Gelir Bütçesi, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu tasarılarının maddelerini 13 Şubat Cumartesi günü ele alarak bütçe üzerindeki çalışmasını tamamlayacak. 

Bütçenin Şubat ayı sonundan itibaren Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor.