Gaziantep'ten 6,3 milyar dolarlık ihracat

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: Olağanüstü gelişmeler yaşadığımız 2016 yılında gösterilen ihracat performansı bir başarıdır.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, 2016 Aralık ayında şehrin ihracatının, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,2 artarak 554 milyon 677 bin dolar olduğunu bildirdi.

Gaziantep'ten 2016 yılında toplam 6 milyar 258 milyon 347 bin dolarlık ihracat yapıldığını aktaran Konukoğlu, "Gaziantep ihracatı, bir önceki yıla göre binde oranında, çok küçük çaplı düştü. 2015 yılında Gaziantep’ten 6 milyar 263 milyon 809 bin dolarlık ihracat yapılmıştı. Olağanüstü gelişmeler yaşadığımız 2016 yılında gösterilen ihracat performansı bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

Suriye, Irak ve Rusya pazarlarında yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Konukoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi ki hedefimiz ihracat rakamlarını artırmaktı, ancak sadece Türkiye değil dünya açısından da olağanüstü gelişmeler yaşadığımız bir sene geçirdiğimizi unutmayalım."

Gaziantep’in yıllık bazda, en fazla ihracat yapan 10 il arasında beşinci sırasını koruduğuna işaret eden Konukoğlu, "Biz geleceğe dair pozitif bakışımızı koruyoruz ve moralimizi yüksek tutuyoruz. Dinamik yapısı ile dünyanın 174 ülkesine ulaşan Gaziantep, 2017’de inşallah kayıplarını telafi edecek, eski ihracat temposunu yakalayacaktır. İhracat ailesi olarak, dünyada girmediğimiz pazar kalmaması ve ihracat çıtamızı yükseltmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir