Geçici bütçe Başbakanlık'ta

Maliye Bakanlığı tarafından, Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu Tasarısı Taslağı Başbakanlık'a gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanun Tasarısı taslağını Başbakanlık'a sevk ettiklerini belirterek, bütçenin 3 aylık bir süreyi kapsayacağını bildirdi. 

Ağbal, yaptığı açıklamada, 5 maddeden oluşan geçici bütçenin 3 aylık süre zarfında kamu kurumlarının harcama yapabilmesine ve kamu gelirlerinin toplanmasına imkan tanıdığını söyledi.  

Ağbal ayrıca, 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın hazırlık çalışmalarına da hız verilerek, bu yasayı da süratle tamamlayacaklarını ifade etti. 

Stopajda süre uzatılacak

Maliye Bakanı Ağbal, Başbakanlık'a gönderilen diğer bir kanun tasarısıyla, uygulama süresi 31 Aralık 2015'te biten ve "stopaj uygulaması" olarak bilinen menkul kıymetler ve diğer sermaye piyasası araçları gelirlerinin vergilendirilmesi rejimine ilişkin kaynakta kesinti usulü uygulamasının devamını sağlamak üzere mevcut düzenlemenin süresinin 5 yıl uzatılacağını bildirdi.  

Ağbal, söz konusu kanun tasarısıyla, süreleri 31 Aralık 2015'te dolan, dahilde işleme izin belgesi kapsamında yurt içinden alınan malların, KDV'siz teminine imkan veren uygulamanın ve çeşitli yasal düzenlemelerin de sürelerinin uzatıldığını açıkladı.