Kayıtdışına önlem paketi geliyor

Başbakan Davutoğlu, kayıtdışıyla mücadele eylem planını en geç kasım ayında açıklayacaklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Maliye Bakanlığı Bilgilendirme toplantısı Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

Bakanlığın çalışmalarına ilişkin bilgi aldığı toplantı sonrası konuşan Başbakan Davutoğlu, 
"Devletin belli alanlardan çekilmesi artık bir zarurettir. Devlet, şans oyunları alanından tümüyle çekilmelidir" ifadelerini kullandı.

"Kapsamlı bir envanter çalışması talimatı verdim"

Devletin elindeki sosyal tesisler, lojmanlar, konutlar ve en önemlisi bina ve taşıtlarla ilgili kapsamlı bir envanter çalışması talimatı verdiğini belirten Davutoğlu, "Personel ihtiyacından kaynaklanan artışın ülkenin ekonomik dengelerini sarsmaması, ayrıca personelin etkin kullanımı, niceliksel artışı değil, niteliksel katkısının göz önüne alınması lazım. Bunun için personel sisteminde de ciddi bir gözden geçirme hamlesine ihtiyaç var" dedi.

Davutoğlu açıklamalarına şöyle devam etti:

Kamusal alanda yapılabilecek reformlar için belli bir vergi düzeyini tutturmamız ve bunu adil, eşit bir şekilde uygulamamız lazım.Devletin belli alanlardan çekilmesi artık bir zarurettir. Devlet, şans oyunları alanından tümüyle çekilmelidir.

"Kayıt dışı ekonomiyle mücadele stratejimizi en geç kasımda açıklayacağız"

Önümüzdeki ekim ayı muhtemelen, ama en geç kasım ayında kayıt dışı ekonomiyle mücadele stratejimizi açıklayacağız. Yıl sonuna doğru da bütün bu çalışmaları tamamlayıp kamu emlaki ve kamuda yapılacak tasarrufla ilgili nihai bazı adımları atacağız.

Bu konularda ilginizi çekebilir