"Dün yüzümüze bakmayanlar bugün kapımızdan gitmiyor"

Kiğılı Holding Yönetim Kurulu Başkan Kiğılı: 20 yıl önce kartvizitimizi verdiğimizde bize randevu vermezlerdi. Bugün o bize bakmayan Avrupa markaları haftanın 3 günü bizim işletmede.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kiğılı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, "Türkiye'de erkek giyim markaları, Avrupa düzeyinde. 20 yıl önce kartvizitimizi verdiğimizde bize randevu vermezlerdi. Bugün o bize bakmayan Avrupa markaları haftanın 3 günü bizim işletmede" dedi.

Kiğılı, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş moderatörlüğündeki "Perakendede Değişim Zamanı"? oturumundaki konuşmasında, 50 yıl önce Türkiye'de hazır giyim olmadığını, bu işin okulunun ve kürsüsünün de bulunmadığını, bu yüzden kendisinin yanlış yaparak, tecrübe kazanarak bugünlere geldiğini söyledi.

"Adaletli olduğunuz, işinizi doğru yaptığınız takdirde gelecek, avucunuzun içinde" diyen Kiğılı, yeni jenerasyonun çok şanslı olduğunu, ellerindeki birikimi doğru ve adaletli kullanırlarsa başarılı olabileceklerini belirtti.

Türk hazır giyim sanayinin çok ilerleyeceğini, çok daha büyüyeceğini aktaran Kiğılı, şöyle konuştu: 

"Markalar gittikçe büyüyecek. AVM'lerin kurulduğu 1994-1995'ten beri bütün yabancı, çok lüks markalar, hepsi geldi. Bunların içinde erkek giyimi ve blue jean giyiminde hiçbir marka gelebiliyor mu? Mümkün değil, muhatap olamazlar, gelmeleriyle gitmeleri bir olur. Dünyanın en iyi erkek giyim markalarını getirin burada sıfır şansları var. Türkiye'de erkek giyim markaları, Avrupa düzeyinde. 20 yıl önce kartvizitimizi verdiğimizde bize randevu vermezlerdi. Bugün o bize bakmayan Avrupa markaları haftanın 3 günü bizim işletmede. Canımın istediği zaman, istediği saatte onlara randevu veriyorum. Mal satmak için yarış halindeler. Avrupa markaları, peşimizde."

Beş yıl boyunca Fenerium ile uğraştığını ifade eden Kiğılı, "Fenerium bugün tavan yapmış durumda, kalitesiyle çeşidiyle. Yeter ki malınızı doğru yapın, ahlaklı, adaletli olun, yanınızda çalıştırdıklarınıza sahip çıkın, hakkını yemeyin, kimseye de hakkınız yedirmeyin" dedi.