Şimşek: Türkiye'ye girmek için doğru zaman

Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde konuşan Maliye Bakanı Şimşek, “Türkiye sadece gelecek 3 yıl değil, gelecek 30-50 yıl için de daha iyi getiriler sağlıyor” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Körfez sermayesinin uluslararası yatırım fonları ve yatırımcıları "Uluslararası Yatırım Zirvesi"nde buluştu. İstanbul Yatırım Derneği ve Ortadoğu Ekonomi Platformu'nca düzenlenen zirvede konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'ye girmek için doğru zaman olduğunu söyledi.

Para biriminin zayıflığının sürekli olmayacağını belirten Şimşek, “Çünkü Türkiye ana ticaret partnerlerinden daha hızlı büyüyor. Böyle bir durumda paranızı tabii ki hızlı büyüyen ülkeye yatırırsınız. Türkiye sadece gelecek 3 yıl değil, gelecek 30-50 yıl için de daha iyi getiriler sağlıyor” dedi.

Şimşek, Türkiye'nin orta ve uzun vadeli temellerinin çok güçlü olduğuna dikkati çekerek, "Küresel ekonomi iyileşinceye kadar orta vadeli büyümeyi devam ettirmemiz lazım. Yakın ortağımız AB küresel ekonomik krizden çıkmaya çalışıyor. Arap Baharı'ndan sonra Suriye dışında bu bölgede durum daha iyileşmiş durumda. Her şeye rağmen çok önemli istihdam yarattık ve 4,8 milyonluk bir istihdam oluşturduk. Bu da orta vadeli büyümeyi destekleyecek durumda" dedi.

Enflasyonda bir artış olduğunu vurgulayan Şimşek, "Ancak, hükümetimiz döneminde biz enflasyonu tek haneli rakamlara düşürdük. Tabii ki bu konuda yapılacak daha çok şey var. Daha küçük rakamlara inmeliyiz. Herşeye rağmen bu tek haneli enflasyon Türkiye'de iş yapmaya engel değil. Hala iş planlamanızı yapabilir ve işletmenizi oldukça rahat bir şekilde işletebilirsiniz" dedi.

Yapısal sorunlardan bağımsız olan bir ekonomi bulunmadığını anlatan Şimşek, “Bizim de yapısal sorunlarımız var. Mükemmel değiliz. Yükselen bir ekonomiyiz. Ve yüksek bir cari açığımız var.  Türkiye'nin sermayeye ihtiyacı var çünkü Türkiye komşuları gibi doğal kaynakların bahşedildiği bir ülke değil. Kilit sermayemiz aslında insan, yatırımın da gerçekleştiği bağlam bu.  Ancak kısa vadede uluslararası mevduatları cezbetmemiz gerekiyor. Türkiye ekonomisinin ana kırılganlıklardan biri olan cari açığı kapatmamız lazım” diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir