Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi, basına tanıtıldı

Mersin Teknopark bünyesinde oluşturulan Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi, basına tanıtıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERSİN - Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki teknoparkın yönetim kurulu toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. 

Güzeloğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından geçen 9. seçilen Mersin Teknopark'ın, kurulduğu günden bu yana önemli hizmetlere imza attığını söyledi. 

Teknopark bünyesinde 63 firmanın üretim ve hizmet gerçekleştirdiğini, 350'yi aşkın çalışanın istihdam edildiğini vurgulayan Güzeloğlu, "Hedefimiz, burasını Türkiye'nin ilk 5 teknoparkı arasına yükseltmek, bölgenin ve ülkenin gelişmesine doğrudan katkı koyacak konuma taşımak. Teknoloji alanında yaklaşık 1,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Gelişmeler, bu rakamın daha da yükseleceğini gösteriyor. Mersin Teknopark, geçen yıl yaklaşık 60 milyon liralık şirket cirosu elde etti" dedi. 

Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi 

Güzeloğlu, yeni projeleri değerlendirdiklerini, bunlardan en önemlisinin Yaratıcılık ve İnovasyon Merkezi olduğunu belirterek, şöyle devam etti: 

"Çalışanların, dünya çapındaki teknoparkların sahip olduğu sosyal altyapıda hem performanslarını artırıcı hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayıcı yaratıcılık merkezini inşa ettik. Başkanı olduğum Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu projeyle yenilikçilik merkezimiz tamamlandı ve hizmete sunulmak üzere hazır hale getirildi. Bir diğer projemiz olan iletişim ve haberleşme ağı portalı da faaliyete geçti. Bu projemizle üretime dayalı karşılıklı bilgi alışverişinin sağlanmasını, son ürünün dünyaya tanıtılmasını sağlayacak gelişmeyi hizmete sokmak bizim için keyif oldu." 

Basın mensuplarına tanıtılan İnovasyon ve Yaratıcılık Merkezi'nde oyun, dinlenme, spor ve toplantı salonlarının yanı sıra, çalışanların kişisel becerilerini artıracak gelişim odaları bulunuyor. 

Merkez sayesinde bölgedeki işletmelerin rekabet yeteneklerinin geliştirilmesi ve üniversite ile sanayi arasında işbirliğinin arttırılması amaçlanıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir