45 yıllık deneyim, kitaplaştı

Eczacıbaşı’nın 45 yıllık deneyimlerinden yararlanarak hazırlanadığı kitap, özellikle gençlere yepyeni bakış açıları kazandırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, adını Orhan Veli’nin “Dalgacı Mahmut” şiirindeki bir dizeden alan “İşim gücüm budur benim” adlı kitabını okurlarla buluşturdu.

Altbaşlığı “İş İnsanının Yeni Sorumlulukları” olan eseri Yapı Kredi Yayınları bastı. Eczacıbaşı’nın 45 yıllık deneyimlerinden yararlanarak hazırlanadığı kitap, özellikle gençlere yepyeni bakış açıları kazandırmayı hedefliyor.

“Nejat Eczacıbaşı gibi iş dünyamızın kurucu liderleri, her zaman ‘bir şey yapmak lâzım’ diyen, ülke sorunlarıyla yaş ayan insanlardı. Bu kitabı, biraz da onları anmak için yazdım” diyen Bülent Eczacıbaşı’nın yapıtı, “Önsöz ” ve “Giriş”in ardından okurlara sunulan 5 ana bölümden oluşuyor.

Eczacıbaşı, farklı konulara odaklanan her bir bölümde, o alanın uzmanı isimlerle söyleşiler gerçekleştirerek iş insanlarının ç ö zü mü ne katkıda bulunabileceği çeşitli sorunları ele alıyor ve ilgili herkesi, çıkış yollarını birlikte düşünmeye davet ediyor. Kitabın bölümleri; “Kurumların Kaptan Köşkünde İş İnsanı”, “Ekonominin Çarkları Arasında İş İnsanı”, “İş İnsanı ve Gezegenimizin Geleceği”, “Toplumsal Oyuncu Olarak İş İnsanı” ile “İş İnsanı ve Kültür Dünyamız” başlıklarını taşıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir