Akbank Caz Festivali’nde kimler var?

Etkinlik kapsamında İstanbul’a konuk olacak sanatçılar açıklanmaya devam ediyor. Biletleri satışa sunulan festivalde sahne alacak müzisyenler arasında Nubya Garcia ve The Bad Plus grubu da yer alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Bu yıl 17-28 Ekim tarihleri arasında 28. kez gerçekleşecek olan Akbank Caz Festivali’nde konser verecek sanatçılar açıklanmaya devam ediyor. Kontrabas, davul ve piyanonun güçlü bir işbirliğini yaratan The Bad Plus ile İngiltere’nin önde gelen caz müzisyenlerinden Nubya Garcia’nın konserleri de festival programına eklendi. The Bad Plus, festival kapsamında 21 Ekim Pazar akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Nubya Garcia ise 23 Ekim Salı Babylon’da sahne alacak.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen 28. Akbank Caz Festivali’nin 21 Ekim konuğu olan The Bad Plus üçlüsünde bir lider yok, sadece müzik var. Topluluğun bu yıl yayınlanan 13. stüdyo albümü “Never Stop II”, grubun kurucu üyeleri Reid Anderson ve Dave King’le topluluğa yeni katılan piyanist Orrin Evans’ı buluşturan ilk yapıt oluyor. The Bad Plus, modern avangart cazı, rock ve pop etkileriyle yorumlayan bir ekip. Biletleri satışa sunulan festivalde 23 Ekim’de sahne alacak olan Nubya Garcia ise saksafon çalıyor, beste yapıyor ve grup lideri. Sanatçı tüm dünyada tanınmasını sağlayan ilk solo projesi “Nubya’s Five”dan yaklaşık bir yıl sonra “When We Are”ı yayınladı. Müzisyen, sanatseverlere sunduğu parçaların yanı sıra DJ’liğiyle de kendinden söz ettiriyor.

Akbank Caz Festivali'nin açıklanan konukları arasında; İngiliz sahnesinin sevilen sanatçılarından Jamie Cullum, Bixiga 70 grubu, trompetçi Avishai Cohen, Karl Hector ve The Malcouns da yer alıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir