Artık denizde moda motoryatla mavi tur

Yelkenle ya da guletle mavi yolculuğun keyfi bir başka! Biraz daha kalite bekleyen, otel konforu yakalamak isteyen yerli yabancı müşteri kitlesiyse gitgide motoryatları tercih etmeye başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VOLKAN AKI

Benim tercihim her zaman yelkendir biliyorsunuz… Eğer rüzgârı yakaladıysanız ondan keyifl isi yoktur. Yelken basmak, başlı başına bir macera ve zaten kendi içinde yeterince keyifl i diye düşünüyorum. Guletlerle yolculuk da oldukça keyifl i oluyor… Yelken olmasa da ahşap tekneler, eğer iyi bir gulet de seçtiyseniz, keyifl idir. Guletlerle yapılan yolculuklar “mavi yolculuk” koduyla Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Aylar öncesinden rezervasyonlar yapılıyor, koy koy Ege'nin mavi sularını keşfetmek gibisi yok, tabii… Yat turizmi yapan şirketler de bu konuda epey deneyim kazandı. İyi personellerle çok keyifl i seyahatler yaşayabilirsiniz. Şimdilerde ise bu “mavi tur”lar lüks motoryatlarla yapılıyor. Evet yeni moda bu… Bence de bir açık vardı. Biraz daha kalite bekleyen, otel konforunu yakalamak isteyen yerli yabancı müşteri kitlesi için alternatif yok gibiydi… Şimdi bu açığı kapatmak için yola çıkanlar var. Ben önümüzdeki sezonlarda gündeme bu tür yat turizminin gireceğini görüyorum.

2-3 günlük program da yapabilirsiniz

Tabii bu tekneler çok konforlu ve özellikle aileler için rahat olabiliyor. Bu konuda artık tek tek teknelerle tur düzenleyenler var. Ama bu işi daha organize yapmaya başlayan da var. Üstelik bunlar örneğin jetski, masaj, detoks gibi programlar da sunuyor. En geniş hizmet yelpazesine sahip olanlardan biri belki, V For Voyage Yacht Charter örneğin… Yukarı da saydıklarıma ek romantik ve balayı turları da var. Öyle bir hafta gitmenize gerek yok, 2-3 günlük programlar da yapıyorlar. Göcek'ten çıkanların yanı sıra Çeşme’yi üs seçen şirketler de var. Benzer konsepti uyguluyorlar. Belki bunları kendiniz de organize edebilirsiniz. Guletlerden rahatsız olanlar için girişimciler bu açığı kapatacaklar gibi görünüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir