Barış Manço'yla selfie Yaşar Kemal'le muhabbet!

Grand Pera'da 28 Kasım'dan itibaren 55 heykelle sanatseverlerle buluşacak olan Madame Tussauds İstanbul'u sizin için gezdik. İşte 13 maddede şehrimizin en yeni müzesi...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

● UZUN BİR HAZIRLIK DÖNEMİNDEN SONRA: Madame Tussauds İstanbul, tüm dünyaya yayılan 250 yıllık kurumun 21. "şube"si... Önce, merkezdeki yer alması muhtemel ünlülerden oluşan uzun bir liste oluşturulmuş; Madame Tussauds Londra Stüdyoları tarafından kısa listenin belirlenmesinin ardından listedeki isimlerle, menajerleriyle ya da temsilcileriyle bağlantıya geçilerek heykeller yaratılmış.

● HEYKELLER ARTACAK: Merlin Entertainments'e bağlı LEGOLAND ® Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul'un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner'in verdiği bilgiye göre, 55 olan balmumu heykel sayısı, sürpriz isimlerle artmaya devam edecek.

● BÖLÜMLER İNTERAKTİF VE EĞLENCELİ: Müzenin en eğlenceli özelliği; ziyaretçilerin balmumu figürleri yakından incelemesine, onlara dokunmasına ve fotoğraf çektirmesine izin verilmesi... Yani; interaktif bir ortam yaratılmaya gayret edilen mekânda Arda Turan'ın gol sevincine ortak olabilir, bir koltukta yanındakiyle sohbet ediyor gibi tasvir edilen Yaşar Kemal'in karşısına kurulabilir ya da "Ali Desidero" çalan MFÖ sahnesinde siz de bir "yıldız" olabilirsiniz.

● HER TEMAYA ÖZEL YERLEŞTİRME: Grand Pera'nın ilk 2 katında 2 bin metrekarelik bir alana yayılan ve 28 Kasım Pazartesi saat 14.00 itibarıyla ziyaretçi kabul edecek olan müze; tarih, bilim, sinema, müzik, spor ve parti bölümlerinden oluşuyor. Her bölümde ilgili yıldızlar karakterlerine uygun özel arka planlarla sergileniyor.

● GİRİŞTE İLK HEYKEL ATATÜRK'ÜN: Ziyaretçiler müzeye girince ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ü, ardından Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Mevlânâ ve Mimar Sinan'ı görecekler. Sarper Hilmi Suner'in verdiği bilgiye göre; hayatta olmayan figürler için gerek görsel gerek yazılı arşivlerde uzun ve detaylı bir araştırma dönemi geçirilmiş.

● BEREN SAAT'İN KIYAFETİ ORİJİNAL: Balmumu figürler için hazırlık sürecinde hayatta olan kişiler için İstanbul, Barselona ve Los Angeles'ta 3 saati bulan detaylı fotoğraf çekimi ve ölçüm süreci yaşanmış. Üç boyutlu modelleme aleti ile ünlülerin yüzlerinin maskı oluşturulmuş. Seyircilerin nasıl çalışıldığını anlayabilmesi için Beren Saat modelinin yer aldığı mini bir atölye de müzeye kurulmuş. Bu arada, Zeki Müren'in figüründe kullanılan kıyafet, TEV tarafından sağlanan orijinaline uygun bir şekilde Londra'da yeniden üretilirken, Arda Turan ve Hidayet Türkoğlu orijinal formalarını, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Kerem Bursin de kıyafetlerini Madame Tussauds İstanbul'a vermişler.

Detay detay Madame Tussauds İstanbul heykelleri

● Fatih Sultan Mehmet'in figürü Nakkaş Sinan Bey'in minyatüründe olduğu gibi gül koklarken canlandırılmış. Kimi kaynaklarda çok uzun boylu olduğu söylenen Mimar Sinan'sa 16. yüzyıla dayandırılan tasvirinde normal boyda.

● Müzedeki tek yazar Yaşar Kemal.

● En geniş bölümlerden biri müzik. Öyle ki Mozart'ı piyanosunun başında ziyaret edebileceğiniz gibi Michael Jackson'dan Barış Manço'ya, Zeki Müren'den Beyonce'ye, MFÖ'den Madonna'ya, Bob Marley'den Rihanna'ya pek çok ünlü isimle fotoğraf da çektirebilirsiniz. Hem de MFÖ'nün ünlü beyaz şapkasını, Bob Marley'in karakteristik şapkasnıı, Mozart'ın beyaz peruğunu takarak.

● Da Vinci bölümünde yüzü boş bırakılmış "Mona Lisa" tablosuna başınızı yerleştirip tarihin en ünlü tablosuna "yüz verebilirsiniz." Steve Jobs ve Einstein bölümlerindeyse sizi dokunmatik ekranlarda keyifl i testler bekliyor.

● Sinema bölümünde Adile Naşit, "Hafi ze Ana" kılığında Öğretmenler Odası'na kahve servisi yapmaya hazır! Audrey Hepburn ise "Tiff any'de Kahvaltı"ya oturmuş, âdeta sizi bekliyor. Steven Spielberg, Angelina Jolie, Julia Roberts gibi ünlüler de bu bölüme konuk. Bizdense şimdilik Kerem Bürsin, Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat var.

● Madame Tussauds'nun sporcularından bazılarıysa Muhammed Ali, Hidayet Türkoğlu, Usain Bolt ve Arda Turan. Boks eldivenlerini giyip Muhammed Ali'ye meydan okuyabilir, Arda Turan ve Messi'yle gol sevincini paylaşabilirsiniz.

● Heykellerin saçları tek tek monte ediliyor. Bu bağlamda en çok zorlanılan Julia Roberts ve Angelina Jolie olmalı.