BİFO'dan prömiyerler ve kutlamalarla dolu bir sezon

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası yeni sezona hazır. Orkestra, Katia & Marielle Labèque’ten Evelyn Glennie’ye, Denis Kozhukhin’ten Miah Persson’a pek çok ünlü isme eşlik edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (Bİ-FO), 2018–2019 sezonu programı açıklandı. Sezon boyunca müzik dünyasının önde gelen sanatçılarına eşlik etmeye hazırlanan orkestra, sanat mevsimini bir dünya prömiyeriyle başlatacak. Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO, 4 Ekim’de, Fazıl Say’ın “Flüt Konçertosu”nun ilk seslendirilişini gerçekleştirecek. Sezonun Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki açılış konserine, flüt sanatçısı Bülent Evcil solist olarak katılacak.
BİFO’yla geçen yıllarda da birlikte çalan Katia & Marielle Labèque piyano ikilisi de bir dünya prömiyeri için İstanbul’a gelecek. İkili, 20 Aralık’taki konserde Dessner’in “İki Piyano İçin Konçerto” sunun Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek.

“Perküsyon sihirbazı” geliyor

Sezonun konukları arasında “perküsyon sihirbazı” olarak anılan Evelyn Glennie de yer alacak. Perküsyonu kendisi için bir yaşam kaynağı olarak gören, Björk’ün “Telegram” albümünden 2012 Londra Olimpiyatları’na kadar imzasının izini süreceğimiz nadir sanatçılardan biri Glennie. Büyük ölçüde duyma engeli olan, bunun müzikle yaşamak için bir “engel” olmadığının en büyük simgesi Evelyn Glennie, 28 Şubat 2019’da, Kamran İnce’nin yeni yapıtının dünya prömiyeri için İstanbul’a gelecek. Konserde, sanatçıya İnce yönetimindeki BİFO eşlik edecek.

Yeni sezon kutlama konserlerine de sahne olacak. BİFO’nun Onursal Şefi Gürer Aykal ile Sürekli Şef ve Sanat Yönetmeni Sascha Goetzel, orkestrayla birlikteliklerini iki ayrı konserde kutlayacaklar. Aykal yönetimindeki BİFO’nun piyanist Denis Kozhukhin’e eşlik edeceği 20. yıl konseri 14 Mart’ta, Goetzel yönetimindeki orkestranın keman virtüözü Nemanja Radulovic’le beraber çalacağı 10. yıl konseriyse 16 Mayıs 2019’da gerçekleşecek. Piyano virtüözü Rudolf Bucbinder ise 13 ve 14 Şubat 2019’da BİFO’yla gerçekleştireceği iki konserde Brahms konçertolarını seslendirecek.

Bruckner ve Brahms’la romantizm...

“Romantizmden Sonsuzluğa” başlığını taşıyan 25 Nisan 2019 tarihli konserse yeni sezon programının öne çıkanlarından biri olacak. Bruckner ve Brahms’ın yapıtlarının seslendirileceği konserde; Alois Glassner yönetimindeki Salzburg Bach Korosu, soprano Miah Persson, mezzosoprano Elena Maximova, tenor Rame Lahaj ve basbariton Adam Plachetka sahne alacak.
BİFO, 5-13 Aralık 2018 arasında Stuttgart, Friedrichshafen, Amsterdam, Aachen ve Paris’e uzanan bir turne gerçekleştirirken, Borusan Quartet ise bu sezon İstanbul’un her iki yakasında konserler verecek. Topluluk Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda sunduğu konserlerinin ertesi gününde, aynı programla ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda izleyicileriyle buluşacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir