Bingo yaşamımıza 'Değer Katan Kadınlar"ın peşinde

Gelecek yıl 30. yaşını kutlayacak olan Bingo, "Değer Katan Kadınlar" projesine imza atıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alaçatı'dayım... Elinin emeği, gözünün nuru ve ruhunun çiçekleriyle köyünü güzelleştirmeye gönül düşürmüş bir kadınla tanışmaya geldim: Nuran Erden'le. Ondan haberdar olmamı sağlayansa Bingo. Yaptığı araştırmalardan ilham alan Bingo, kadınların toplumsal hayatlarına katkı sağlayacak; farkındalıklarını artıracak çalışmalara imza atmayı amaçlıyor. Bu bağlamda 12 ilimizde bir araştırma gerçekleştirmişler, hedeflerini, motive eden; cesaretlendiren ögeleri dinlemişler.

Sonuç mütevazı ve iç burkucu: En çok, yaptıklarının çevresi tarafından fark edilmesini ve değer görmesini arzuluyorlarmış. Haksızlar mı? Ev hanımlarının yaptığı onca şey her gün "güme gitmiyor mu!" Gelecek yıl 30. yaşını kutlayacak olan Bingo işte bu sonucun yol göstericiliğinde "Değer Katan Kadınlar" projesine imza atıyor. Hayat Kimya Ev Bakım Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Gülhan Eğilmez "Projemizle amacımız, bize ilham veren kadın hikâyelerini pek çok kadına ilham sağlayacak platformlara taşımak, açığa çıkarmak... Bingo ekibi olarak biz sadece kadın çalışanlardan oluşuyoruz ve her birimiz sosyal birer vatandaş olarak, projenin kişisel olarak da içindeyiz. Seneye 30. yılımız ve projemizin ilk yılında 30 kadının cesaretlendirici hikâyesini açığa çıkartacağız" diyor.

Tekrar Alaçatı'ya, Germiyan köyüne dönersek, ilk "Değer Katan Kadın"ımız Nuran Erden'e rastlıyoruz. Hem de her sokakta, her duvarda. Neden derseniz, Erden, almış eline fırçayı ve komşuların temizliklerinden kalan renk renk boyaları, Germiyan'a artı bir değer katmak, Çeşme'ye gelen gezginin yolunu buraya da düşürmek, köyünün adını onlara öğretebilmek için başlamış duvarlara desen çizmeye. Çoğu halılardan duvarlara taşınan Türk motifleri; karanfiller, baykuşlar, kediler de cabası. Her duvarda bir çiçek açmış sayesinde. Şimdi Bingo'nun desteğiyle o ve isterse köyünden diğer kadınlar, bir ustadan desen eğitimi alacak ve bu "hobi"yi kimbilir nerelere taşıyacaklar. Merakla bekliyorum...

BU DESENLERİ KEŞFEDİN!

1- 54 yaşındaki Nuran Erden ve Hayat Kimya Ev Bakım Kategorisi Global Pazarlama Direktörü Gülhan Eğilmez "Değer Katan Kadınlar" deseninin hemen önünde.

2- Pembe baykuş, Erden'in en sevilenlerinden.

3- Bu deseni birkaç dakikada yaratan Nuran Erden'in en çok kullandığı renk mavi.

4- Germiyan köyü, onun desenlerinin kattığı değerle, yakında Alaçatı-Çeşme yolcusunun uğrak noktalarından biri olacak.