Çağdaş sanat eserleri, yeni sahiplerini bekliyor

Artam Antik A.Ş.’nin yarın düzenleyeceği müzayedede 180 lot eser koleksiyonerlere sunulacak. Müzayedenin muhammen bedeli en yüksek parçası bir Burhan Doğançay tablosu...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da yarın, çağdaş sanatın önde gelen isimlerinin eserlerinin satışa çıkacağı bir müzayede düzenleniyor. Artam Antik A.Ş.’nin 297. müzayedesinde, aralarında Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim ve Erol Akyavaş’ın da bulunduğu ressamlarımızın eserleri koleksiyonerlere sunuluyor. Nasip İyem ve Zühtü Müridoğlu gibi sanatçıların heykellerinin de yer aldığı müzayedede 180 lot eser yeni sahibini bekliyor.

Antik Palace’ta yarın 15.00’te başlayacak olan müzayedenin muhammen bedeli en yüksek eseri bir Burhan Doğançay tablosu. Sanatçının “Kurdeleler” serisinden olan eser, 475 bin liradan satışa sunuluyor. 2013 yılında kaybettiğimiz ressamın 1982 tarihli eseri, tuval üzerine akrilik, imzalı ve 153’e 153 santimetre ebatlarında.

Ferruh Başağa’dan soyutlar...

Müzayedede satışa sunulacak eserlerin bugün Artam Antik A.Ş. sergi salonlarında incelenebileceği satışta öne çıkan bir başka eser ise Ferruh Başağa’nın “Soyut Kompozisyon”u. 2010’da yaşamını yitiren Başağa’nın “Akdeniz” serisinden olan eser, 175’e 360 santimetre ebatlarında. 2005 tarihli, imzalı “Soyut Kompozisyon” un muhammen bedeliyse 350 bin lira. “Çağdaş Sanat Eserleri” müzayedesinde, Ferruh Başağa’nın iki eseri daha var. Nejad Melih Devrim’in Türk resminde soyut akımının ilk örnekleri kabul edilen 1948 yılına ait tabloları, Orhan Peker’in “Kediler” ve “Ayçiçekleri”, Cihat Burak’ın “Aslan” konulu tablosu müzayedenin öne çıkan eserleri arasında yer alıyor. Erol Akyavaş’ın “Kafalar” serisinden bir tuval çalışması da 275 bin lira muhammen bedelle koleksiyonerlere sunuluyor. Müzayedede güncel sanatçıların eserleri de önemli bir bölüm oluşturuyor. Azade Köker’in “Kadın” konulu yapıtı, Ramazan Bayrakoğlu’nun “Traktör” eseri, Selma Gürbüz’ün “Kadın” başlıklı çalışması, Halil Altındere’nin “Carpet Land”i, Kemal Önsoy’un “Güneş” konulu soyut yapıtı müzayedede yer alan eserlerden bazıları. Sanatseverlere ayrıca; Abidin Dino, Adnan Varınca, Alev Ebuzziya, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Bubi, Cevat Dereli, Devrim Erbil, Fahrelnissa Zeid ve Leyla Gediz’in çalışmaları da sunuluyor.

Müzayedenin gözdeleri

-Burhan Doğançay’dan “Kurdeleler Serisi”: 475 bin lira
-Ferruh Başağa’dan “Soyut Kompozisyon”: 350 bin lira
-Cihat Burak’tan “Aslan”: 300 bin lira
-Devrim Erbil’den “İstanbul”: 300 bin lira
-Erol Akyavaş’tan “Kafalar Serisi”: 275 bin lira ? Nejat Melih Devrim’den “Soyut Kompozisyon”: 270 bin lira
-Nejat Melih Devrim’den “La Comedie Humaine I”: 170 bin lira
-Ferruh Başağa’dan “Mavi Soyut”: 150 bin lira
-Mübin Orhon’dan “Soyut”: 150 bin lira
-Bedri Rahmi Eyuboğlu’ndan “Kuşumsu”: 150 bin lira
-Orhan Peker’den “Kediler”: 150 bin lira
-Orhan Peker’den “Ayçiçekleri”: 110 bin lira
-Ömer Uluç’tan “Oturma”: 110 bin lira
-Adnan Çoker’den “Yapısüs”: 110 bin lira
-A.Köker’den “Untitled”: 110 bin lira