Çöplüğün kraliçesi 'Tatlı Kaçık'

NERMİN SAYIN

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NERMİN SAYIN

Zaman zaman iyi niyetinizin suistimal edilmesine kızıp “Artık yalnızca kendimi düşüneceğim!” dediğiniz oluyor mu? Sorumu “Hangimizin olmuyor?” diye yanıtladığınızı duyar gibiyim. Bu durumda, hepimizin Opal’le tanışması lâzım! Yani, hiçbir şekilde insanları sevmekten vazgeçmeyen ve onların içlerindeki iyiliğin bir gün mutlaka ortaya çıkacağına yürekten inanan çöplüğün kraliçesi “Tatlı Kaçık”la.

Sahnemizin en sıcakkanlı aktrislerinden biri olan Nisa Serezli’yle özdeşleşen, yakın dönemde Füsun Erbulak ve Nurseli İdiz gibi isimlerin oynadığı “Tatlı Kaçık”, bu kez Ayşe Kökçü’ye emanet.

Şehir Tiyatroları prodüksiyonu olarak Naşit Özcan’ın rejisiyle perde açan oyun, Opal’in her şeye rağmen kaybetmediği ilhama ve pozitif bakış açısına ihtiyaç duyan herkes için sahnede...

John Patrick'in yazdığı oyunu hemen özetleyeyim: Şehrin dışında yaşayan, kendi deyişiyle “çöp koleksiyoncusu” Opal’in öyküsü, “eski hayata giren yeni dostlar”la hareketleniyor. Genç ve güzel Gloria, tam bir kaybeden olan Bradford ve “sert adam” Solomon’dan oluşan bu “yeni dostlar” yırtmak için her şeyi yapabilecek tipler! Akıllarına Opal’i şirketlerine ortak edip, sigortalatıp sonra öldürerek bu paraya konmak geliyor. Fakat Opal’in ifl ah olmaz iyimserliğiyle başa çıkmak ne mümkün!

İyimserlik bulaşıcıdır!

Oyun kişilerinin yanı sıra seyircilerde de pozitif bir dönüşüm yaratmasını umduğumuz bu kendine özgü iyimserlik, Ayşe Kökçü’nün oyunuyla absürd ama ikna edici bir kıvamda. Oyunun “kötü”lerinde Eylül Soğukçay (Gloria), Mert Aykul (Bradford) ve İbrahim Can (Solomon), karakterlerinin yaşadığı dönüşümü seyircilere altını çize çize hissettiriyorlar. Opal’in boynunu “büküp” iyileştirdiği “Doktor”da Soner Dinç ve yakın arkadaşı “Polis”te Çağlar Polat da oyunun komedi unsurlarını artıran yorumlarla sahnedeler... “Tatlı Kaçık” bugün ve yarın Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde izlenebilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir